O τοίχος της καλοσύνης: Δημοτικό Σχολείο στη Σαλαμίνα γίνεται παράδειγμα για όλα τα υπόλοιπα




Μια φωτογραφία από ένα σχολείο της Σαλαμίνας έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το απόλυτο viral και, όπως θα δείτε  όχι άδικα.

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου έστησαν σε έναν τοίχο τους σχολείου τους έναν «τοίχο καλοσύνης» .

Όπως – ίσως – ήδη γνωρίζετε ο «τοίχος της καλοσύνης» είναι μια δράση που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία ιδιωτών και σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, μοιράζοντας καθαρό φαγητό και άλλα αναγκαία σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, λοιπόν, και η γειτονιά του Αγ. Νικολάου δημιούργησαν έναν τοίχο καλοσύνης ως προσφορά αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας. Ο τοίχος στο σχολείο της Σαλαμίνας δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2016 και από τον περασμένο μήνα γέμισε τα χρονολόγιά μας στο Facebook με την ομορφιά της.

Τι ακριβώς είναι ο τοίχος καλοσύνης και πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Η ιδέα πίσω από τον τοίχο καλοσύνης είναι απλή: Καθαρά ρούχα και φαγητό σε όσους τα χρειάζονται, τοποθετούνται σε επιλεγμένους τοίχους ώστε να μην αναζητούνται στις σακούλες που οι πολίτες αφήνουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ή ακόμη και μέσα σε αυτούς. Στους τοίχους αυτούς εθελοντές έχουν τοποθετήσει κάποιες κρεμάστρες στις οποίες, όποιος επιθυμεί, μπορεί να αφήσει κάτι για τον άγνωστο συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη: μια μερίδα καθαρό φαγητό, λίγα ρούχα ή ίσως φάρμακα ευρείας χρήσης.

Έτσι, οι κρεμάστρες, που είναι τοποθετημένες σε τοίχους σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα, γεμίζουν από εκείνους που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για εκείνους τα χρειάζονται περισσότερο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.