Ο Γιάννης Λούλης στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλίμου




Πως φτάσαμε εδώ και που πάμε; Στις 8 Οκτωβρίου, ο πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης έρχεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αλίμου, για μια ξεχωριστή διάλεξη.

Στη μεταπολίτευση η Ελλάδα έγινε διεθνές μοντέλο για τη δημοκρατική μετάβασή της. Μετά όλα στράβωσαν. Γιατί; Που πάμε με το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό, το συγκεκριμένο κράτος και μια κουλτούρα ακραίας πόλωσης; Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!\

Ο Γιάννης Λούλης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Απέκτησε Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και ήταν μέλος του Emmanuel College. Απέκτησε επίσης MΑ από το Πανεπιστήμιο του Essex και πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επικοινωνιολόγος (strategist), πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος, καθώς και συγγραφέας 16 και πλέον βιβλίων και μονογραφιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1981 έως το 2000, αρθρογραφούσε στην Wall Street Journal.
Στην Κύπρο έχει (με τον Γιάννη Δημάκη) συνεργαστεί για δύο δεκαετίες με μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και κορυφαίους Ομίλους σε ζητήματα στρατηγικής επικοινωνίας. Στο χώρο της πολιτικής συνεργάστηκε με τρεις Προέδρους, Κληρίδη, Χριστόφια, Αναστασιάδη, στην εκλογή τους. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον τ. Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Στις δημοσιεύσεις του, εντός και εκτός Ελλάδος, περιλαμβάνεται το πρώτο βιβλίο του “The Greek Communist Party: 1940-1944 (Λονδίνο) και το τελευταίο βιβλίο του “Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση” (1974-2015), Εκδόσεις Καστανιώτη (Αθήνα). Πολλές είναι οι μελέτες του, που δημοσιεύτηκαν σε καταξιωμένες επιθεωρήσεις στις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται το Foreign Affairs.
Ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την επιχειρηματική επικοινωνία, εκτός Ελλάδας. Στην Ελλάδα ζει και απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, ως χειμερινός κολυμβητής.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.