Νέες καταγγελίες για μπούλινγκ σε σχολεία της Αργυρούπολης από τον πατέρα του Νικόλα




Ο Σπύρος Φιλίππου με μια ανάρτηση στο facebook, καταγγέλλει ότι έχουν σημειωθεί 4 περιστατικά μπούλινγκ σε σχολεία της πόλης με πρωταγωνιστές μάλιστα κάποια από τα παιδιά που είχε κατονομάσει ο 14χρονος Νικόλας, ο οποίος έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο.

Σε δύο περιπτώσεις επιλήφθηκε η αστυνομία και κατατέθηκαν μηνύσεις.

Δείτε τι λέει ο Σπύρος Φιλίππου:

Αν αυριο , υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του , επειδή κάποιοι του ασκούσαν bullying αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια ;;;;;;
Έχουμε μια αίσθηση , ότι ο κόσμος απλά προσπερνά το γεγονός , το ξεχνά και συνεχίζει την ζωή του , για εμάς όμως, δεν μπορεί να γίνει αυτό και όσο περνά από το χέρι μας θα σας το θυμίζουμε .
Επίσης , γινόμαστε καθημερινά δέκτες συμβάντων που γίνονται στην πόλη μας .
Ένα με μαθητές από το γυμνάσιο του Νικόλα και μαθητή από γειτονικό λύκειο (με θύτες κάποια από τα παιδιά που είχε κατονομάσει ο Νικόλας μας )…
Άλλο συμβάν με μαθητές από διάφορα γυμνάσια και μαθητές από το 2ο γυμνάσιο (μάλιστα η διεύθυνση του σχολείου , κάλεσε την αστυνομία και κατατέθηκαν μηνήσεις )…
Άλλο συμβάν με μαθητές από το γυμνάσιο του Νικόλα και μαθητές από το 4ο Λύκειο …
Άλλο συμβάν με ομάδα από μαθητές διαφόρων γυμνασίων και μαθητές από το 4ο γυμνάσιο (και σε αυτήν την περίπτωση ενημερώθηκε η αστυνομία ).
Σε όλα σχεδόν τα συμβάντα , εμπλέκονται κάποιοι από αυτούς που είχε κατονομάσει ο γιός μας . Το συμπέρασμα που εύκολα βγάζουμε εμείς ,(μακάρι να κάνουμε λάθος) , είναι ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που δρουν ως συμμορία και εκφοβίζουν και τρομοκρατούν άλλους έφηβους .
Άρα κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει , ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, ή ότι ο Νικόλας μας, το διόγκωσε ή ήταν “ζαβό” (μας έχουν μεταφερθεί και τέτοιες απόψεις) ….
Έχουμε λοιπόν , μερικές εύλογες (θεωρούμαι) απορίες, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένα τόσα περιστατικά , γιατί δεν κινούνται διαδικασίες ;
Τι κάνει η πολιτεία ;
Τι κάνει η αστυνομία ;
Ένα από τα στάδια του πένθους , λένε οι ειδικοί , ότι είναι και ο θυμός , ίσως περνάμε σε αυτό το στάδιο …
Αρχίζω λοιπόν να έχω αρκετά μεγάλο θυμό . και αποκτώ θυμό , με ανθρώπους που θεωρούσα ότι θα ήταν δίπλα στην οικογένεια μας , γιατί στα όποια δικά τους θέματα ήμουνα εκεί .
Λόγο της ενασχόλησης μου με τους συλλόγους γονέων , γνώριζα πολλούς ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης . Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ , ότι στο γυμνάσιο που υπάρχουν τόσα θέματα , δεν θα υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός . Στο δικό μου μυαλό , θα είχε πρωτίστως αυτό το σχολείο και μετά θα γινόταν κατανομή σε όποια άλλα.
Επίσης , δεν μπορώ να διανοηθώ , το ότι αυτήν την στιγμή , στο σχολείο του Νικόλα , δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια , για αυτό που λέμε bullying .
Έγιναν δυο ημερίδες για την απώλεια, την διαχείριση του πένθους από το σύλλογο γονέων . Και διαβάστηκε μέρος του κείμενου , που είχαμε γράψει ,από το σύλλογο γονέων στον αγιασμό . Η επίσημη θέση , ήταν να μην ειπωθεί τίποτα , μάλιστα όταν διαβαζόταν το κείμενο μας , υπήρξε και μια δυσφορία του στυλ , μα είχαμε πει όχι στο κείμενο . Την ίδια ώρα διαβαζόταν σχεδόν σε όλα τα σχολεία της περιοχής και σε πολλά σε όλη την Ελλάδα . Αυτά μπορούσε ο σύλλογος γονέων , αυτά και έκανε.
Οι εκπαιδευτικοί (αυτού του σχολείου) ;;;;;;
Είσαστε ευχαριστημένοι;;;;;;
Νοιώθετε ότι έχετε πράξει, αυτά που επιτάσσει το λειτούργημα το οποίο υπηρετείτε ;;;;
Αλήθεια , όταν καθημερινά , δέχεστε τηλέφωνα που σας ενημερώνουν για πράξεις μαθητών σας , σε γειτονικά σχολεία , όταν κλείνετε το τηλέφωνο , πως νοιώθετε ;;;;;;;; και αν νοιώθετε άσχημα , τι έχετε κάνει για αυτό ;;;; Εμείς πάντως , θεωρούμαι , ότι δεν έχετε κάνει τίποτα , όχι ότι έχει σημασία η δικιά μας άποψη , απλά το βγάζουμε από μέσα μας.
Αν λοιπόν αυριο , υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του , αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια ;;;;;;
Ξέρω ότι με αυτά που γράφω , θα προκαλέσω αντιδράσεις , αλλά μερικές φορές (ανθρώπινα) με παίρνει το παράπονο , θα σας θυμίσω λοιπόν , όταν βούλωνε το σιφόνι στην αίθουσα καλλιτεχνικών και ερχόταν ο Δήμος και δεν το έφτιαχνε , ήμουν εγώ αυτός που θα έτρεχε και θα έλυνε αυτό το πρόβλημα , ή όταν θα είχαν σπάσει τα μισά ντουλαπάκια , επίσης εγώ, μαζί φυσικά με άλλους γονείς θα τρέχαμε να τα φτιάξουμε , ή όταν υπήρχε ανάγκη για να αγοραστούν υπολογιστές , εμείς οι γονείς θα πιέζαμε σε αυτήν την κατεύθυνση ή όταν υπήρχε ανάγκη για αγορά εργαλείων για την αίθουσα τεχνολογίας , ή όταν υπήρχε κατάληψη ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε ,κάποιοι λοιπόν , πάντα, ήταν εκεί και ένας από αυτούς εγώ , τώρα που πρέπει να γίνουν πράγματα από μεριάς σας,,, εσείς που είσαστε ;;;;;;;
Θα πει κάποιος , όλα αυτά που αναφέρεται , ήταν στο ρόλο σας ως σύλλογος γονέων , μα φυσικά και έτσι είναι , δεν λέω κάτι διαφορετικό . Όλοι λοιπόν γνωρίζουμε ότι , όταν κάνει μια ενέργεια ένας σύλλογος γονέων θα πάνε 30-40-50 άτομα σε αυτήν την ενέργεια , αν όμως την κάνει το σχολείο , στα πλαίσια του ωραρίου του , θα την παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθητών και αν η πρόσκληση είναι και προς τους γονείς ίσως και περισσότεροι γονείς … Σκοπός , θεωρούμε πως είναι , να ενημερωθούν όλοι μαθητές και γονείς , να μιλήσουν για το αν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο και να εξαλείψουμε το φαινόμενο ή τουλάχιστον να το περιορίσουμε.
Με το να μην κάνουμε τίποτα , δεν θεωρούμε ότι λύθηκε ποτέ τίποτα. Νοιώθω λοιπόν , ότι προσπαθούμε , ως κοινωνία να κρύψουμε τα πράγματα που μας στεναχωρούν ή μας ζορίζουν κάτω από το χαλάκι … Μην χαλάσουμε την εικόνα του σχολείου , μην μπούμε σε διαδικασίες πέραν του ωραρίου μας (αυτό μην ειπωθεί μπροστά μου , θα έχουμε άσχημη εξέλιξη ), μην φορτίσουμε την σχολική κοινότητα. Ίσως πολλοί έχετε ξεχάσει τους λόγους για τους οποίους διαλέξατε αυτό που κάνετε , σας παροτρύνουμε λοιπόν να το αναμοχλεύσετε στην μνήμη σας , γιατί δεν επιλέξατε επάγγελμα αλλά λειτούργημα ….
Αφήνουμε , τόσο καιρό να τρέξουν τα πράγματα, να βγούν ενέργειες και δεν βλέπουμε να γίνετε τίποτα και από κανέναν .Ξέρετε, εισπράττουμε των ωχαδερφισμό σε όλο του το μεγαλείο και το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη , λένε .
Σας πληροφορούμε λοιπόν , ότι δεν θα ξεχαστεί , δεν θα κρυφτεί κάτω από κανένα χαλάκι και δεν θα λογαριάσουμε και το κόστος …
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ , ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ !!!

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Νέες καταγγελίες για μπούλινγκ σε σχολεία της Αργυρούπολης από τον πατέρα του Νικόλα

  • 21/10/2018 at 4:05 μμ
    Permalink

    Κύριε Φιλίππου, είμαι κοντά σας με την ψυχή μου…….. Μετά την τραγωδία της απώλειας του παιδιού σας, θεωρώ ότι γράψατε και είπατε πάρα πολλά. Δε χρειάζονται τόσα λόγια για να απευθυνθείτε σ’αυτούς που έχουν τεράστια ευθύνη, γι αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν στα σχολεία. Κατά τη δική μου άποψη, υπεύθυνοι είναι οι γονείς του κάθε παιδιού και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να στέκονται άγρυπνοι φρουροί και πρώτοι να εντοπίζουν το πρόβλημα και να προβαίνουν στις ενέργειες που χρειάζονται. Άλλωστε αυτοί ζουν πιο κοντά στα παιδιά. Ας παραμερίσουν λίγο τα του εαυτού τους κι ας ασχοληθούν με την ψυχολογία και τη συμπεριφορά των παιδιών τους, γιατί αυτά είναι το μέλλον.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.