Καταγγελία για γυμναστικό σύλλογο του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης




Για «αντιπαιδαγωγική, προσβλητική και εν γένει αντιαθλητική» συμπεριφορά καταγγέλλει γνωστό γυμναστικό σύλλογο (ρυθμική) της περιοχής Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κάτοικος της περιοχής και αναγνώστης μας, το ανήλικο παιδί του οποίου γυμναζόταν σε αυτόν από τις αρχές του 2016 μέχρι και το περασμένο Σάββατο.

Ο καταγγέλλων τον Σύλλογο (τα στοιχεία του αλλά και τα στοιχεία του Συλλόγου είναι στη διάθεση του www.notia.gr) αναφέρει , μεταξύ άλλων, ότι «το τελευταίο διάστημα, η βασική προπονήτρια  έχει υιοθετήσει προσβλητικά και αντιπαιδαγωγικά πρότυπα συμπεριφοράς θεωρώντας προφανώς ότι έτσι επιχειρεί να μιμηθεί προπονητικές μεθόδους προετοιμασίας υψηλού επιπέδου».

Το περασμένο Σάββατο, όπως περιγράφει ο ίδιος στο www.notia.gr παρέλαβε το παιδί του κλαμένο από την προπόνηση, το οποίο δεν ήταν σε θέση να εξιστορήσει το τι ακριβώς είχε γίνει. Όταν ρώτησε την προπονήτρια, εκείνη, αντί να του εξηγήσει τι είχε συμβεί, τον ειρωνεύτηκε και αμέσως πέρασε στην αντεπίθεση θεωρώντας ότι ο ίδιος, από παλιά, είχε πρόβλημα με τον Σύλλογο. «Πράγματι», λέει ο ίδιος, «και στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί ανάλογο συμπεριφορικό θέμα με άλλη προπονήτρια του ίδιου Συλλόγου, το οποίο, προφανώς επειδή δεν αφορούσε στην ίδιαν τη βασική προπονήτρια, όχι μόνο αναγνωρίστηκε αλλά και λύθηκε με πρωτοβουλία της. Τώρα η ευθύνη μετακυλίεται οπουδήποτε αλλού εκτός από την ίδιαν, η οποία θεωρεί πρέπον να νουθετήσει ένα ανήλικο παιδί με προσβολές και ειρωνείες, στα όρια του bullying., εν ώρα προπόνησης και μάλιστα ενώπιον όλων των προπονούμενων ομάδων», συνεχίζει ο καταγγέλλων.

«Το πώς αδειοδοτούνται, χρηματοδοτούνται και πώς ασκούν αυτήν την τόσο σοβαρή δραστηριότητα άνθρωποι που το μόνο τους προσόν  είναι οι κάποτε αθλητικές τους επιδόσεις και μόνον, είναι ένα φαινόμενο που μόνο στην Ελλάδα και μερικές άλλες υποανάπτυκτες χώρες μπορεί να συμβαίνει», αναφέρει ο καταγγέλλων. «Αυτό που ζητώ είναι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να επανεξετάσουν την καταλληλότητα ανθρώπων να ασκούν προπονητικό – παιδαγωγικό έργο με μικρά παιδιά καθώς για την πιστοποίηση της καταλληλότητάς τους χρειάζονται εκτός των άλλων και επιστημονικά/παιδαγωγικά κριτήρια και όχι δημόσιες σχέσεις», καταλήγει η καταγγελία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.