H Φαληριώτισσα δικηγόρος, Ολυμπία Αναστασοπούλου, φοράει γάντια του μποξ και κυκλοφορεί νύχτα στο κέντρο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η Φαληριώτισσα δικηγόρος, Ολυμπία Αναστασοπούλου, στέλεχος του Ποταμιού και πρώην δημοτική σύμβουλος, φόρεσε γάντια του μποξ και φωτογραφήθηκε στα πλαίσια καμπάνιας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που εργάζονται νύχτα στις «κόκκινες περιοχές» της Αθήνας.

Το 40% των γυναικών που ρωτήθηκαν φοβούνται τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σωματική βία. Η πρόταση του Ποταμιού για συνεχείς περιπολίες ποδηλατών αστυνομικών στις «κόκκινες περιοχές», θα σταματούσε το ντόμινο της ερήμωσης ολόκληρων γειτονιών.

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου είναι δικηγόρος. Το γραφείο της είναι στο κέντρο της Αθήνας κοντά στην Ομόνοια σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

«Ακόμη και το πρωί είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα να κυκλοφορεί μόνη στην περιοχή. Κουβαλάς τσάντα, τα πράγματα της δουλειάς, και νιώθεις ανασφάλεια πλησιάζοντας στην επόμενη γωνία», λέει η Ολυμπία και προσθέτει: «Όταν πέσει ο ήλιος ακόμη και η αστυνομία μας συνιστά να μην κυκλοφορούμε μόνοι στους δρόμους και έτσι πολλές φορές αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας, νωρίτερα, πριν πέσει ο ήλιος».

Οι έρευνες δείχνουν ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μακράν η περιοχή με τους περισσότερους «φοβισμένους» πολίτες. Ιδιαίτερα οι γυναίκες δηλώνουν ότι αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνες σε περιοχές με αρνητική δημοσιότητα λόγω εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Το 40% των γυναικών που ρωτήθηκαν φοβούνται τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σωματική βία. Απογοητευτικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία για κλοπές και άσκηση βίας σε τουρίστριες που κινήθηκαν σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Η πρόταση του Ποταμιού για συνεχείς περιπολίες ποδηλατών αστυνομικών – που κινούνται γρήγορα και αθόρυβα – στις «κόκκινες περιοχές», θα μετέδιδε ένα αίσθημα ασφαλείας σε πολίτες και επισκέπτες και θα σταματούσε το ντόμινο της ερήμωσης ολόκληρων γειτονιών.

Πολλές γυναίκες για να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους καταφεύγουν σε σχολές πολεμικών τεχνών και άμυνας – η Ολυμπία είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο τάε κβον ντο – αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν απαλλάσσει την πολιτεία από την ευθύνη της, να προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες της.

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ STAR

https://www.facebook.com/NewsStarChannel/videos/481524378922647/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.