Γλυφάδα: Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί η Μεταξά – Πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της Αγγέλου Μεταξά, στο κομμάτι από Ζησιμοπούλου μέχρι Λαμπράκη και αμέσως μετά ακολουθεί το τμήμα από Λαμπράκη μέχρι Παπανδρέου (στο ρεύμα από Βούλα προς Αθήνα).

Τα έργα περιλαμβάνουν νέο οδόστρωμα με υψηλής ποιότητας κυβόλιθους και υλικά, σύγχρονα πεζοδρόμια, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, φωτιστικά LED τελευταίας γενιάς, νέα δέντρα κ.ά.

Οι εργασίες θα γίνουν σταδιακά και σε συνεννόηση με τις εμπορικές επιχειρήσεις για όποιο θέμα προκύπτει, για να υπάρχει η λιγότερο δυνατή όχληση και να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του εμπορικού κέντρου.

Για τον ίδιο λόγο θα σταματήσουν προσωρινά στα μέσα Νοεμβρίου, την περίοδο που ξεκινά ουσιαστικά η εορταστική περίοδος. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τμηματικά και προοδευτικά θα ολοκληρωθούν τα έργα σε όλη τη Μεταξά.

 

«Ο πολύπαθος κεντρικός μας εμπορικός δρόμος, που συσσώρευσε πλήθος προβλημάτων μετά την έλευση του Τραμ και ταλαιπωρεί καθημερινά πεζούς και οδηγούς, θα αλλάξει επιτέλους ριζικά όψη. Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση που αναμορφώνει την πόλη μας και την αναβαθμίζει με τρόπο ποιοτικό και ουσιαστικό», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Ένα δείγμα γραφής μπορείτε ήδη να το δείτε στην Πανδώρας, πίσω από το κολυμβητήριο, όπου εκεί ήδη ολοκληρώθηκε η συνολική ανάπλαση της περιοχής» λέει ο Γιώργος Παπανικολάου

Ήδη, στο πλαίσιο της ανάπλασης αυτής, ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός νέου χώρου στάθμευσης, πίσω από το κλειστό κολυμβητήριο (ΔΑΚ), με ελεύθερη πρόσβαση, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Γλυφάδας.

Με το έργο αυτό τριπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στην περιοχή. Παράλληλα, η δημοτική αρχή προχώρησε σε εκτεταμένη δενδροφύτευση, αυξάνοντας σημαντικά το πράσινο, ενώ ανακαίνισε πλήρως όλα τα γύρω πεζοδρόμια. Έτσι, δεν δημιουργήθηκε μόνο ένα ανοιχτό πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, αλλά μια νέα όμορφη και ξεχωριστή γωνιά στην πόλη.

«

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.