Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 4 σχολεία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Φωτοβολταϊκά συστήματα εγκαταστάθηκαν από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε τέσσερα σχολεία της πόλης και συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.

Τα συστήματα αυτά, τα οποία εντός των ημερών θα συνδεθούν, θα καταστήσουν τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα ενεργειακά αυτόνομα εξοικονομώντας με τον τρόπο σημαντικό χρηματικό ποσό από το ταμείο των σχολικών επιτροπών.


Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία του Δήμου, επιτυγχάνεται:
α) ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών και των πολιτών του Δήμου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον
β) ενημέρωση των μαθητών και των πολιτών για τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται τόσο η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όσο και η βιωσιμότητα και ο πράσινος, περιβαλλοντικός χαρακτήρας της πόλης.
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου και εντάσσεται στις συνολικές ενέργειες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης όπως αυτή προβλέπεται στο σύμφωνο των δημάρχων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.