Εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης – Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, που είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου.

Το γεγονός καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ατύχημα όταν η εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία και η έλλειψη μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια παίρνουν μεγάλες διαστάσεις, σε σημείο που βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, για ζητήματα ωραρίου, 6ήμερης και 7ήμερης εργασίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.ά. χωρίς να φαίνεται κάποια βελτίωση στις συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι εκεί.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

Πηγή: www.902.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.