Δωρεάν συνεδρία στη Νέα Σμύρνη- Πώς να προετοιμάσουμε το παιδί μας να αποφύγει το bullying




Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 // 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. η Ερατώ Χατζημιχαλάκη Οικογενειακή Σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου ”Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά” θα εισηγηθεί τη μέθοδο διαπαιδαγώγησης που οδηγεί στα εφόδια εκείνα που χρειάζεται να έχει το παιδί για να μπορεί να ανταποκριθεί και να αλληλοεπιδράσει με ασφάλεια στις προκλητικές πιθανές συμπεριφορές των άλλων.

Πριν από λίγα χρόνια το θέμα ήταν σπάνιο και προκαλούσε το ενδιαφέρον όλου του κοινωνικού ιστού που βρισκόταν γύρω από το θύτη και το θύμα. Σήμερα μοιάζει να είναι μάλλον συνηθισμένο. Tο τραγικότερο είναι ότι ο χαλαρός περίγυρος συντελεί ώστε τα κρούσματα να πληθαίνουν και εκείνο το πολύ γνωστό «αφού δεν χτυπάει τη πόρτα μας ας βγάλει κανένας άλλος τα κάστανα απ’ τη φωτιά», να κορυφώνεται.

Το σχολείο όταν και εάν το αντιληφθεί δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι, εκτός αν υπάρχει εκεί γύρω κανένας φωτισμένος δάσκαλος. Η οικογένεια το μαθαίνει συνήθως τελευταία.

Το θύμα αποθαρρυμένο και με συναισθήματα ντροπής, αδικίας και κάποιες φορές απόγνωσης, προσπαθεί να το διαχειριστεί μόνο του ή με την βοήθεια κάποιων «κολλητών», και ο θύτης ή οι θύτες (γιατί συχνά είναι ομάδες) ενισχυμένος από τα προηγούμενα, αυξάνει και την ποσότητα και την ποιότητα της «μαγκιάς» του.

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για την αποφυγή του;

Πώς να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας ώστε να μην υπάρξουν ποτέ στο ρόλο του θύματος ή του θύτη;

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Κράτηση θέσης: https://goo.gl/forms/NQQr4knfJ16jiJLG3

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.