Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Σερφάρω Ασφαλώς» – Εγκαίνια έκθεσης γελοιογραφίας




Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα  παρουσιαστεί το πρόγραμμα για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος «Σερφάρω Ασφαλώς» και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομώνυμης έκθεσης  γελοιογραφίας του Μιχάλη Κουντούρη και του Angel Boligan.

Το πρόγραμμα  οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την EDUCARTOON – Η γελοιογραφία στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της COSMOTE. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά μαθητές και γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με τις νέες τεχνολογίες και ένα θαυμαστό ψηφιακό μέλλον, με άπειρες προοπτικές, δυνατότητες ευκαιρίες, αλλά και πιθανούς κινδύνους.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους τους να κατανοήσουν την καινοτομία, τις ευκαιρίες αλλά και την πολυπλοκότητα της ψηφιακής εποχής και να διαχειρίζονται δημιουργικά την ψηφιακή τους παρουσία.

Ταυτόχρονα, να ενημερώσει τους νέους για τα ψηφιακά δικαιώματά τους και για θέματα που αφορούν στην προστασία τους στο διαδίκτυο, όπως ο κυβερνοεθισμός (cyberaddiction), ο κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying), η αποπλάνηση ανηλίκου (grooming).

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την COSMOTE στο πλαίσιο των δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για όλη την οικογένεια.

Διάρκεια έκθεσης: 7-14 Οκτωβρίου 2018 

Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου, Αργυρούπολη

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 15:00, 18:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.