Δήμος Αλίμου: Θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο




Δυο δωρεάν θεατρικές  παραστάσεις θα δοθούν στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν” την Παρασκευή 19 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

“Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη με τη Μαίρη Βιδάλη.

Η Ηλέκτρα και η Χρυσόθεμις, κόρες του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, περιμένουν πότε θα επιστρέψει ο αδελφός τους Ορέστης για να εκδικηθεί για την δολοφονία του πατέρα τους, ο οποίος έχει καταφύγει στην Φωκίδα για να γλιτώσει. Με σύμβουλο τον παιδαγωγό του και βοηθό τον φίλο του Πυλάδη, φτάνουν όλοι μαζί στο παλάτι κρατώντας ένα αγγείο που υποτίθεται ότι περιείχε τις στάχτες του Ορέστη που έχασε την ζωή του σε ιππικό αγώνα. Στο άκουσμα όμως της είδησης του θανάτου, ο σπαρακτικός θρήνος της Ηλέκτρας αναγκάζει τον Ορέστη να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, ενώ στην συνέχεια σκοτώνει την μητέρα του Κλυταιμνήστρα καθώς και τον Αίγισθο μέσα στο ανάκτορο.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με τρεις διπλές διανομές):
Ηλέκτρα: Μαίρη Βιδάλη
Ορέστης: Γιάννης Αϊβάζης / Κώστας Φραγκολιάς
Κλυταιμνήστρα: Λουκία Παπαδάκη
Αίγισθος: Στέλιος Γεράνης
Παιδαγωγός: Πέτρος Αποστολόπουλος
Χρυσόθεμις: Μαριλένα Κάραλη / Έλενα Μιχαλάκη
Πυλάδης: Κώστας Φραγκολιάς / Σάββας Σουρμελίδης
Α΄ Κορυφαία : για πρώτη φορά στο είδος, η έξοχη ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα
Β΄ Κορυφαία: Μαρία Γούλα
Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Έλενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Έλενα Πετροπούλου, Δέσποινα Χαριάτη

Μετάφραση: Ιωάννη Γρυπάρη
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Πετροπούλου
Μουσική: Γιάννη Ιωάννου
Σκηνικά: Χάρη Σεπεντζή
Χορογραφίες Φαίης Σούκου
Φωτισμοί: Γιώργου Δανεσή
Το κοστούμι στην Ηλέκτρα σχεδιάζει φιλικά ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

«Ο Σταύρος Νικολαΐδης πρωταγωνιστεί μαζί με τον Δημήτρη Καμπόλη και βάζει τη σκηνοθετική του σφραγίδα στην κωμωδία που έγραψε ο Γιάννης Γαλανόπουλος και έχει άρωμα από …Καραμέλες Ούζου!

Το έργο ξεκινά με αρκετό μυστήριο και στοιχεία θρίλερ και καταλήγει σπονδυλωτά σε μια σύγχρονη κωμωδία, μέχρι δακρύων. Περιέχει βιτριολικές ατάκες καθώς και πολλές ανατροπές στην ιστορία των δύο πρωταγωνιστών: του βοηθού Σεφ (Σταύρος Νικολαΐδης) και του Σερβιτόρου (Δημήτρης Καμπόλης).

Ποιος τους κλείδωσε στον τελευταίο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου; Και γιατί μόνο αυτούς τους δυο; Όλο αυτό που ζουν στο παρόν, είναι άραγε προσχεδιασμένο από το παρελθόν; Ίσως… Όσο για το φινάλε: είναι αναπάντεχο και, συνάμα, γλυκόπικρα συγκινητικό. Υπάρχει τρόπος οι ήρωες της ιστορίας να βγουν από την «κατάσταση» που έχουν περιέλθει; Τι συμβαίνει όταν το θύμα αποφασίσει να γίνει θύτης;

Τελικά, ό,τι δίνουμε στη ζωή μάς επιστρέφεται; Η εκδίκηση στις «Καραμέλες Ούζου» σίγουρα δεν είναι απλώς ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…ίσα-ίσα που προβλέπεται υπερβολικά …πικάντικο!!!»

Οι συντελεστές της παράστασης:

-Σκηνοθεσία: Σταύρος Νικολαΐδης
-Σενάριο: Γιάννης Γαλανόπουλος
-Παίζουν: Σταύρος Νικολαΐδης, Δημήτρης Καμπόλης
Συμμετέχει ο Αλέξανδρος Τρανουλίδης.
-Φιλική Ραδιοφωνική Συμμετοχή: Ναταλία Γερμανού
-Σκηνικά: Θανάσης Κουσουνής, Γιώργος Αλεβιζόπουλος
-Κοστούμια: Ολυμπία Μυλωνά
-Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας
-Μουσικές: Σταύρος Νικολαΐδης, Γιάννης Γαλανόπουλος
-Φωτογράφηση, Σχεδιασμός Αφίσας: Λιάννα Βασιλάρα

Ο Σταύρος Νικολαΐδης είναι ένας από τους ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς της νέας γενιάς. Το κοινό τον αγάπησε μέσα από το ρόλο του Μιχάλη Ρούπακα, στην τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα» του ANT1. Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, σε κινηματογραφικές ταινίες καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές, όπως τους: Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Κακλέα, Κώστα Τσιάνο, Έλενα Ακρίτα, Δημήτρη Μαλισσόβα, Γρηγόρη Βαλτινό, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μπέζο, Παύλο Χαϊκάλη κ.ά. Η χαρακτηριστική φωνή του και το υποκριτικό του ταλέντο «έχουν ντύσει» δεκάδες διαφημιστικά μηνύματα για το ραδιόφωνο κι όχι μόνο.

Ο Δημήτρης Καμπόλης είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής σχολής «Πρώτη Πράξη» του Τάσου Χαλκιά. Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Ζουγανέλη, το Νίκο Ζαπατίνα, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Νίκο Ζερβό, τον Αντώνη Ρέμο, τη Μελίνα Ασλανίδου κ.ά. Σήμερα, τον απολαμβάνουμε ως Μίλτο στην καθημερινή σειρά «Παρθένα Ζωή» του ANT1, αλλά και ως Σούπερ Ήρωα στις διαφημίσεις για το 11888 του ΟΤΕ.

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Πετρούπολης καθώς και στο Εργαστήρι Υποκριτικής των ΕΛΤΑ. Ως σκηνοθέτης, έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα με ενήλικες αλλά και πολλά άλλα έργα με παιδιά. Ως ηθοποιός, έχει παίξει σε θεατρικά έργα και έχει κάνει δύο διαφημιστικά για την τηλεόραση (Viva wallet – υδραυλικός, Sporting Bet – όλοι μιλάνε γαλλικά, Euro 2016). Οι «Καραμέλες Ούζου» είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.