Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη με τον Λάκη Λαζόπουλο απόψε στις Ιωνικές Γιορτές




Απόψε, στις 21:00, θα απολαύσουμε στο Άλσος μια από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη. Παρουσιάζεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Στους «Βατράχους», ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την πόλη από την παρακμή.

Ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του, ενώ το ταξίδι του Διόνυσου στον Άδη διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. 


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνικά /κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος.
Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλ. Χρυσανθόπουλος.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ / ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 8 € / ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ: 5 €

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.