Nότια προάστια: Ο ληστής με τα «μεταλλαγμένα» δακτυλικά αποτυπώματα




Tον είχαν απελάσει ισόβια από την Ελλάδα όμως ο Γεωργιανός ληστής με το “αγγελικό” πρόσωπο, άλλαξε με πλαστική επέμβαση τα αποτυπώματα του για να επιστρέψει και να ριχτεί και πάλι στην ενεργό δράση ως διευθυντικό στέλεχος ομάδας “ποντικών” που “άδειαζε” πολυκατοικίες στα νότια προάστια.

Πολυτελή διαμερίσματα σε Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη “άδειαζαν” μέσα σε λίγα λεπτά ενώ η λεία από τις “μπούκες” των “ποντικών” ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Και ο 42χρονος Γεωργιανός με τα “μεταλλαγμένα” δάκτυλα θα συνέχιζε ακάθεκτος τη δράση του, αν δεν έπεφτε σε έναν έμπειρο αστυνομικό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ο οποίος όταν το πρωί της Τρίτης, τον είδε να περιφέρεται περίεργα έξω από πολυκατοικία στην Ηλιούπολη τον προσήγαγε στα γραφεία της υπηρεσίας.

Εκεί, ήρθε αντιμέτωπος με παλιούς γνώριμους “ασφαλίτες” που τον είχαν πιάσει τον 2006, το 2009 και το 2014, οι οποίοι όταν άρχισαν να τον αποκαλούν με τα παλιά του ονόματα του έδωσαν να καταλάβει ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και αυτός ήταν ο χαμένος.

Αντέστρεψε τα αποτυπώματα του δείκτη και του μέσου 

Η ιστορία του 42χρονου Γεωργιανού ποντικού είναι πρωτοφανής για τα αστυνομικά χρονικά.

Ο κακοποιός που οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν “παλια καραβάνα” σε ληστείες και διαρρήξεις, φέρεται να ήρθε από την παγωμένη Γεωργία στην Ελλάδα στα μέσα του 2000, πιάστηκε στα δίχτυα του νόμου το 2006.

Το 2009 ξαναπιάνεται καταδικάζεται σε δεκαετή κάθειρξη και οδηγείται στις φυλακές Αλικαρνασσού από όπου παίρνει άδεια και δεν επιστρέφει. Το 2014 πιάνεται και πάλι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ως δραπέτης φυλακών και στο Εφετείο που ακολουθεί τιμωρείται με ισόβια απέλαση από την Ελλάδα.

Όμως όπως φαίνεται δεν ήταν διατεθειμένος να μην ξαναπατήσει το πόδι του εδώ. Όπως είπε στους αστυνομικούς, στην πατρίδα του, βρήκε την άκρη με τα κυκλώματα και κατάφερε να αλλάξει τα αποτυπώματα του με χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα δεν άλλαξε όλα τα δάκτυλα αλλά αντέστρεψε τα αποτυπώματα δύο δακτύλων σε κάθε χέρι. Του δείκτη με του μέσου. Μια ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία αφού χρειάστηκε να αφαιρεθεί από την άκρη των συγκεκριμένων δακτύλων το δέρμα και να μεταφερθεί από τον δείκτη στον μέσο.

Έτσι έχοντας νέα αποτυπώματα και χαρτιά με άλλα στοιχεία ο Γεωργιανός κακοποιός ήρθε πριν από περίπου δύο μήνες στην Ελλάδα και έστησε την ομάδα του. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται το τελευταίο δίμηνο, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα νότια προάστια, όπου παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας.

Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των -850- ευρώ και μία χρυσή λίρα. Κατασχέθηκε επίσης ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.