Λαοθάλασσα στη Γλυφάδα για τη “Μαντάμ Σουσού” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Περίπου 5.000 θεατές απόλαυσαν χθες το βράδυ τη «Μαντάμ Σουσού», την πολυαγαπημένη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά που έσπασε ταμεία το χειμώνα στο θέατρο Παλλάς, στο Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας.

«Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της παράστασης που μας ταξίδεψαν στη θρυλική δεκαετία του ’30», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Το Φεστιβάλ του Δήμου μας έχει γίνει πλέον θεσμός και αγαπημένη συνήθεια των Γλυφαδιωτών και το φθινόπωρο και αγκαλιάζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό το Φεστιβάλ γίνεται σημαντική δουλειά από πολλούς ανθρώπους, αιρετούς του Δήμου Γλυφάδας και εργαζομένους, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα».

«Τη ‘Μαντάμ Σουσού’ έχουν ενσαρκώσει διαχρονικά σπουδαίες ηθοποιοί και εμείς έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε απόψε την υπέροχη Δήμητρα Παπαδοπούλου μαζί με όλους τους υπόλοιπους καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως τον Τάσο Χαλκιά, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.», είπε η αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, Μαρία Παπάζογλου.

Μεθαύριο, Τετάρτη, παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας ο «Καζαντζάκης», η σπουδαία ελληνική βιογραφική ταινία με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρή Αθερίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Καρδώνη, Ζέτα Δούκα, Αργύρη Ξάφη.

Ακολουθεί την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, μεγάλη συναυλία με τους Γιώργο Σαλαμπάση, Κωνσταντίνα, Γιώργο Ζαμπέτα, Μαρία Κοτσίρη & Θεανώ: «Ο 20ός αιώνας τραγουδάει». Οι γνωστοί ερμηνευτές του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού ταξιδεύουν το κοινό σε ένα μαγικό, μουσικό, ταξίδι, με πολλές παλιές και νέες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, η αξεπέραστη και διαχρονική Κατερίνα Στανίση, μία από τις αυθεντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας, θα ερμηνεύσει με το δικό της, μοναδικό, τρόπο αγαπημένα τραγούδια που έχουν τραγουδηθεί από όλους, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή, το κοινό θα απολαύσει την «Άγρια Δύση», την κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσυ Μάλφα. Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος. Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα συνθέτουν το σκηνικό αυτής του μοναδικού έργου.

Η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι στις 8:30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.glyfada.gr/festival

Γιώργος Παπανικολάου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος

 

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα.

12 | 09 – 3η Μαρίνα

«Καζαντζάκης»

(2017) Ελληνική βιογραφική σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Σμαραγδή με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρή Αθερίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Καρδώνη, Ζέτα Δούκα, Αργύρη Ξάφη. Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στο Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος διαβάζει το αυτοβιογραφικό, «Αναφορά στον Γκρέκο», αναπολώντας την πολυτάραχη ζωή του.

14 | 09 – 3η Μαρίνα

Συναυλία με τους Γιώργο Σαλαμπάση & Κωνσταντίνα

Μεγάλη συναυλία με τους Γιώργο Σαλαμπάση, Κωνσταντίνα, Γιώργο Ζαμπέτα, Μαρία Κοτσίρη & Θεανώ: «Ο 20ός αιώνας τραγουδάει». Οι γνωστοί ερμηνευτές του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού ταξιδεύουν το κοινό σε ένα μαγικό, μουσικό, ταξίδι, με πολλές παλιές και νέες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

15 | 09 – 3η Μαρίνα

Συναυλία με την Κατερίνα Στανίση

Η αξεπέραστη και διαχρονική Κατερίνα Στανίση, μία από τις αυθεντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας, θα ερμηνεύσει με το δικό της, μοναδικό, τρόπο αγαπημένα τραγούδια που έχουν τραγουδηθεί από όλους.

16 | 09 – 3η Μαρίνα

«Άγρια Δύση»

Κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσυ Μάλφα. Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος. Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα συνθέτουν το σκηνικό αυτής του μοναδικού έργου.

17 | 09 – 3η Μαρίνα

Συναυλία με τη Σοφία Κουτσούρη

Μια μουσική βραδιά με δύο όψεις. Οι ήχοι της λυρικής μουσικής θα συναντηθούν σε μια ανθολογία με γνωστές ελληνικές και ξένες ρετρό μελωδίες. Μερικές από τις πιο γνώριμες άριες όπερας με συνοδεία πιάνου και ένα πενταμελές μουσικό σχήμα για ένα νοσταλγικά μελωδικό πρόγραμμα. Ένα βραδινό ταξίδι σε μερικές από τις πιο όμορφες όψεις της μουσικής. Τραγουδά η σοπράνο Σοφία Κουτσούρη.

18 | 09 – 3η Μαρίνα

«Τα αστέρια του χθες»

Μουσικοθεατρική παράσταση με τους Γιάννη Τσιτουρίδη και Τίσσα Βασιλάκη. Ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, μέσα από τις μιμήσεις των μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών και τραγουδιστών, που έχουν αφήσει το στίγμα τους μέχρι και στις μέρες μας.

20 | 09 – 3η Μαρίνα

Μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση

Με το ίδιο πάθος και με την αυθεντικότητα που τον διακρίνει, ο Δημήτρης Μπάσης στήνει ένα μοναδικό πρόγραμμα, τόσο με τραγούδια από την 20χρονη πορεία του, όσο και με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά, ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, θα ταξιδέψουν και θα ψυχαγωγήσουν το κοινό.

21 | 09 – 3η Μαρίνα

«Μικρά Αγγλία»

(2013) Δραματική του Παντελή Βούλγαρη με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμο Μουμούρη. Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερης Ταινίας, Φωτογραφίας, Ήχου, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας και Μακιγιάζ.

23 | 09 – 3η Μαρίνα

Συναυλία με τους Μπάμπη Τσέρτο και Νάντια Καραγιάννη

Πιστοί πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη, δύο καλλιτέχνες με αξιόλογη πορεία, έρχονται να παρουσιάσουν ένα κεφάτο πρόγραμμα με επιλεγμένα λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

24 | 09 – 3η Μαρίνα

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

Δραματική του Γιώργου Κορδέλλα με τους: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα. Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερης Ενδυματολογίας (2016).

25 | 09 – 3η Μαρίνα

Συναυλία με τους Γιώργο Κατσαρό, Λένα Αλκαίου, Τάνια Τρύπη

Ο δημοφιλής και καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Κατσαρός και οι εξαιρετικές ερμηνεύτριες, Λένα Αλκαίου και Τάνια Τρύπη, συντροφεύουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο με μοναδικά λαϊκά και κλασικά ελληνικά τραγούδια.

27 | 09 – 3η Μαρίνα

Συναυλία με τους «Ετερονήμισυ»

Η ταλαντούχα, δημιουργική, ομάδα, που αποτελείται από καλλιτέχνες με μεγάλο εύρος μουσικών ειδών και ακουσμάτων, έρχεται στην παραλία της Γλυφάδας για να ταξιδέψει το κοινό σε δρόμους παραδοσιακούς και έντεχνους, με στοιχεία νοσταλγίας και μυρωδιές από την Ελαφόνησο και την Κρήτη, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά.

28 | 09 – 3η Μαρίνα

«Τραγουδώντας στη βροχή» (Singing in The Rain)

(1952) Ρομαντική ταινία / Μιούζικαλ των  Στάνλεϊ Ντόνεν και Τζιν Κέλι με τους: Τζιν Κέλι, Ντέμπι Ρέινολντς, Ντόναλντ Ο’Κόνορ και Τζιν Χάγκεν. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Μουσική ή Κωμική Ταινία, Βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων Καλύτερου Σεναρίου σε Μιούζικαλ, υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.