Ημέρα μνήμης για την τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο




Ο πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος, έχασε τη ζωή του στις 12 Σεπτεμβρίου 2014, στην προσπάθειά του να σώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, με τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο.

Η τραγωδία συνέβη όταν η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στο ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και θέρμανσης, πήρε μεγάλες διαστάσεις, με ισχυρές εκρήξεις σε φιάλες ασετιλίνης, επεκτάθηκε γρήγορα, εγκλωβίζοντας την άτυχη 44χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος αλλά και τον Ματθαίο Μάντζιο ο οποίος προσπάθησε ηρωικά να την απεγκλωβίσει.

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, ως ελάχιστη τιμή στην θυσία του, έδωσε το όνομά του στην παιδική χαρά επί των οδών Ιπποκράτους – 28ης Οκτωβρίου – Σωκράτους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα θυμίζει σήμερα στo Twitter, τη μοιραία εκείνη νύχτα:

το 2014 έχασε τη ζωή του ο Αρχιπυροσβέστης Μάντζιος Ματθαίος στην προσπάθειά του να διασώσει γυναίκα, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου εξαιτίας πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί σε ισόγειο κατάστημα της πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Δείτε ακόμη: Αυτός ήταν ο πυροσβέστης – ήρωας που πέθανε στο Παλαιό Φάληρο – “Τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε” ήταν τα τελευταία του λόγια

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.