Η «Ηλέκτρα» απόψε στις Ιωνικές Γιορτές Νέας Σμύρνης
Παράσταση Αρχαίου Θεάτρου σήμερα στο Άλσος στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών. Η «Ηλέκτρα» γράφεται στη σκιά του Πελοποννησιακού πολέμου και είναι έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή.

Το θέμα της ζοφερό, η εκδίκηση για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διαπράχθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο. Το έργο αρχίζει με την άφιξη στο παλάτι των Μυκηνών του Ορέστη, του Πυλάδη και του γέροντα Παιδαγωγού.

Ο Ορέστης αναφέρεται στον χρησμό του Απόλλωνα και ανακοινώνει το σχέδιό του για την πραγματοποίηση της εκδίκησης. Οι τρεις άνδρες προσφέρουν χοές στον τάφο του Αγαμέμνονα. Εμφανίζεται η Ηλέκτρα η οποία θρηνεί ατελεύτητα, ενώ αφήνεται στη ζωντανή ανάμνηση του φόνου, στις τραυματικές εικόνες από την παράνομη σχέση, το πάθος για εκδίκηση…

Συντελεστές: Μετάφραση: Ιωάννη Γρυπάρη, Σκηνοθεσία: Γιώτας Κουνδουράκη, Μουσική: Γιάννη Ιωάννου, Χορογραφίες: Φαίης Σούκου, Φωτισμοί: Γιώργου Δανεσή, Κοστούμια: Πέτρου Ζουμπουλάκη.

Πρωταγωνιστούν: Μαίρη Βιδάλη Κώστας Φραγκολιάς, Τζένη Καλλέργη, Στέλιος Γεράνης, Πέτρος Αποστολόπουλος, Μαρλέν Κάραλη, Σάββας Σουρμελίδης, Α΄ κορυφαία: Καλλιόπη Βέττα, Β΄ κορυφαία: Μαρία Γούλα, Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαρλέν Κάραλη, Έλενα Πετράνη, Δέσποινα Χαριάτη, Αλεξία Ξυγαλά.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ/ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 8 € ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ: 5 €

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.