Έναρξη εγγραφών στις ακαδημίες μπάσκετ της ΓΛΥΦΑΔΑ Ε.Σ




Το αθλητικό σωματείο ΓΛΥΦΑΔΑ Ε.Σ. με ένα πρόγραμμα που αποτελεί μια τεκμηριωμένη πρόταση αθλητικής ανάπτυξης οργανώνει και την φετινή χρονιά Ακαδημίες Μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια. Τα παιδιά που συμμετέχουν χωρίζονται σε ολιγομελή τμήματα βάση ηλικίας και γνώσεων γύρω από το άθλημα και προπονούνται στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ επί της Πλατείας Φοίβης.

Το πρόγραμμα μπάσκετ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ – μέσω ανθρώπων μεγαλωμένων στον χώρο του αθλητισμού που πιστεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος – ικανοποιεί την βασική ανάγκη των παιδιών για διασκέδαση και συμμετοχή αλλά και συμβάλλει στη ομαλή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική).

Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1946 στη Γλυφάδα από 20 αθλητές της περιοχής. Το πρώτο όνομα του συλλόγου ήταν Αθλητικός Όμιλος Γλυφάδας (ΑΟΓ) και τα τμήματα του ήταν μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, στίβος και υδατοσφαίριση. Το 1956 ιδρύθηκε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Γλυφάδας (ΝΑΟΓ). Το 1967 με μια ιστορική απόφαση συγχωνεύονται τα δύο σωματεία Α.Ο.Γ. και Ν.Α.Ο.Γ. και δημιουργούν τον Α.Ν.Ο.Γ. Το τελικό στάδιο υλοποιείτε το 2003 όταν, σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της πόλης μας και υπό την αιγίδα του Δήμου, ο Α.Ν.Ο.Γ. συγχωνεύεται με το επίσης ιστορικό σωματείο ΑΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ για να πάρει την σημερινή του μορφή ο σύλλογος μπάσκετ με την ονομασία ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Παίκτες που μεγάλωσαν μέσα από τον σύλλογο κοσμούν με την παρουσία τους το Ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης (αρχηγός του Παναθηναϊκού, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, με 11 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό), ο Περικλής Δορκοφίκης (στέλεχος της Εθνικής ομάδας, βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού με 1 κύπελλο Ελλάδος, Περιστερίου, Αβελίνο, Ρετζιάνας, Ολυμπιάδας Πάτρας, ΑΕΚ, Ρεθύμνου, Ηλυσιακού, ΠανελευσινιακούΑ.Σ. Παπάγου), ο Αλέξης Φαλέκας (βασικό στέλεχος του Αμαρουσίου με 1 Κύπελλο Σαπόρτα, Πανιωνίου,  Κολοσσού ΡόδουΊκαρου Καλλιθέας, ΑΕΚ), ο Χριστόφορος Στεφανίδης (βασικό στέλεχος Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Καβάλας, Κολοσσού Ρόδου, Αρκαδικού, Ρεθύμνου), Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Εθνικής ομάδας, Δάφνης, ΑΕΚ, Καβάλας, Ίκαρου, Κολοσσού Ρόδου, Άρη, Παναθηναϊκού, Ούνιξ Καζάν) αλλά και πολλά άλλα παιδιά έχουν χαράξει την δική τους πορεία στο ελληνικό μπάσκετ ξεκινώντας από την Γλυφάδα.

Οι εγγραφές γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή 10.00 με 14.00 στο ΔΑΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ όπου οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν τους υπευθύνους και τους προπονητές των ακαδημιών μας.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ή να καλέσετε στο 694 508 4671.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.