SOS για τις “Τρύπες Καραμανλή”- Τεράστιος ο κίνδυνος κατολίσθησης




Η επικινδυνότητα των σηράγγων στο 33 Km της λεωφ. Αθηνών – Σουνίου οι επονομαζόμενες και (τρύπες Καραμανλή), είναι ένα θέμα που έχει τεθεί επί τάπητος από το 2013.

Διαβάστε το σημείωμα μίας περαστικής:

Ενάμισης μήνας περίπου έχει περάσει από τότε που ξέσπασε στην Αττική η μεγάλη βροχόπτωση και πλημμύρισαν οι πόλεις. Εκείνο το βράδυ φύγαμε αργά από τη Παλαιά Φώκαια γιατί περιμέναμε να σταματήσει η βροχή και για να μη βρούμε κίνηση στην επιστροφή. Στη διαδρομή για Αθήνα, μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ο δρόμος μετά την Αγία Μαρίνα έως το Ribas που ήταν παραδόξως φωτισμένος. Δεν γνωρίζω εάν έχουν καεί οι λάμπες ή εάν ο τοπικός Δήμος αδιαφορεί, αλλά εννέα στις δέκα φορές οι στύλοι της ΔΕΗ δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να περνάς τις επικίνδυνες στροφές στα σκοτεινά. Εκείνο το βράδυ όμως σχεδόν όλες οι κολώνες λειτουργούσαν κανονικά.

Φτάνοντας στις Τρύπες του Καραμανλή πρόσεξα τη γνωστή σε όλους μας πινακίδα που παραπέμπει σε ” προσοχή κίνδυνος κατολίσθησης ” . Μερικές ήμερες αργότερα παρατήρησα ότι υπαρχουν κομμάτια βράχων που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και είναι έτοιμα να πέσουν και να δημιουργήσουν πανικό. Σε μια μελλοντική βροχόπτωση τα βράχια ενδεχομένως να μην αντέξουν και να καταρρεύσουν. Από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι όπως λουόμενοι , εργαζόμενοι, σχολικά με μικρά παιδιά. Δεν πρεπει κάποιος να ενδιαφερθεί? Δεν πρέπει κάποιος να το θέσει ως πρόβλημα στο τοπικό Δήμο ή στο κράτος? Περιμένουμε να γίνει το αναπόφευκτο για να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις και να δράσουμε?

Και αν τελικά κανένας από εμάς δεν ενδιαφερθεί για να γίνει ασφαλές εκείνο το σημείο, τότε ποιος θα αναλάβει ευθύνες? Σε μία μελλοντική κατολίσθηση θα ειπωθεί από όλους μας ότι προκλήθηκε από φυσικά αίτια, ότι η μητέρα φύση ευθύνεται και κανένας δεν μπορεί να εναντιωθεί στην οργή της. Εμείς είμαστε εκείνοι όμως που σκάψαμε το συγκεκριμένο σημείο, εμείς που δεν κάναμε σωστή δουλειά. Δεν είναι η φύση που έσκαψε το τούνελ. Ούτε εκείνη που ” πείραξε” τα βράχια για να περάσει δρόμος. Και φυσικά είναι σχεδόν εγκληματικό να ισχυριστούμε με δύο τοποθετημένες πινακίδες χωρίς κάποια επισήμανση απο επάνω, ότι ενημερώνονται οι ανυποψίαστοι οδηγοί.

Δεν είμαι αρμόδια για να εκφράσω το τι πρέπει να γίνει ή ποιές είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, αλλά το θέτω ως επείγον ζήτημα ως απλή πολίτης. Ας φροντίσουν εκείνοι που καθημερινά βρίσκονται στις γραφειάρες τους, με τα air condition τους να βρούνε λύση σε αυτό το πρόβλημα και να ασχοληθούν με κάτι ουσιαστικό που μας αφορά όλους.

Ελευθερία Καραμπίνη

Πηγή: paraktios.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “SOS για τις “Τρύπες Καραμανλή”- Τεράστιος ο κίνδυνος κατολίσθησης

  • 14/08/2018 at 1:04 πμ
    Permalink

    ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΣΗ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΩΤΗΤΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΗ

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.