Πανέτοιμος ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών




Για την Πολιτική Προστασία του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, ως σύνολο σχεδίων, μέσων- υποδομών, δράσεων και ανθρώπινου δυναμικού μίλησε, προσκληθείς στον τ/π σταθμό ATTICA TV, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του, Βασίλης Κρητικός.

Με καθαρότητα και ενάργεια ανέπτυξε αναλυτικά όλα όσα πολλά μέχρι σήμερα έχουν γίνει στον κρίσιμο αυτό τομέα στον Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπως:

– Η επισκευή και επαναλειτουργία όλων των εγκαταλελειμμένων πριν αντλιοστασίων νερού στο βουνό.

– Η εγκατάσταση και συνεχή λειτουργία δεκάδων υδροβόλων, που δρουν προληπτικά, αλλά και κατασταλτικά, αν χρειαστεί

– Η εγκατάσταση και λειτουργία, για πρώτη φορά στην Τ.Α. – πρότυπου ηλεκτρονικού θερμικού συστήματος πυρανίχνευσης και κακόβουλων κινήσεων/ενεργειών

– Η προμήθεια δημοτικού πυροσβεστικού οχήματος

– Η δημιουργία πυροφυλακίων

– χώρους καταφυγής (ή συγκέντρωσης ή συνάθροισης) μέσα στην πόλη που αποσκοπούν στην ασφαλή εκτόνωση του πληθυσμού, που εκδηλώνεται ως πρώτη αντίδραση σε ένα συμβάν έκτακτης ανάγκης.

Εκεί όμως που στάθηκε ιδιαίτερα ήταν στη δημιουργία από τη δημοτική αρχή Κωνσταντάτου του πρότυπου Σώματος Εθελοντών Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης, στην συνεχή εκπαίδευσή της, την πιστοποίησή της και τη διαρκή παρουσία της με 24ωρες περιπολίες στο βουνό της πόλης.

«Ένα από τα πρώτα στοιχήματα της διοίκησης του Δημάρχου μας Γιάννη Κωνσταντάτου, ήταν και η δημιουργία, εκπαίδευση, δραστηριοποίηση και εξάπλωση του Εθελοντικού Κινήματος Και το στοίχημα αυτό κερδήθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης να έχει αναδειχθεί πρωταθλητής και στον τομέα αυτό, παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους δήμους», τόνισε ο κ. Β. Κρητικός και συνέχισε λέγοντας:

«Σήμερα ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης διαθέτει μία «δεξαμενή» εκατό και πλέον εκπαιδευμένων, πιστοποιημένων και ενεργών εθελοντών – πολιτών, που καλύπτουν με μεγάλη επιτυχία τους τομείς δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης, αλλά και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνική Ιματιοθήκη, Κοινωνικό Φροντιστήριο, διάθεση κάθε μήνα ελληνικών Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κ.α.).

Ειδικότερα, αυτήν εδώ την περίοδο σημαντικότατο ρόλο στην προστασία του βουνού της πόλης διαδραματίζει το Σώμα Εθελοντών Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης του Δήμου, που δρα με βάρδιες σε 24ωρη βάση.

Το Σώμα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επίβλεψης και ασύρματης ενδοεπικοινωνίας, επισκευασμένα πυροφυλάκια, ίδιο πυροσβεστικό όχημα, Κέντρο Συντονισμού του Σώματος στην είσοδο του βουνού, διασύνδεση με την Π.Υ., σε 24ωρη λειτουργία τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι, επισκευασμένες και γεμάτες δεξαμενέςνερού στο βουνό, επισκευασμένα και λειτουργούντα πλήρως αντλιοστάσια κ.α.

Θέλω ιδιαίτερα επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συνδημότες μας και κατοίκους, που σε λιγότερο από 2 ώρες ,προσήλθαν στο Δημαρχείο, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Δημάρχου μας να συνδράμουν με ότι μπορούν, συγκεντρώνοντας έτσι μια απίστευτη ποσότητα τροφίμων, φαρμάκων και νερών που τα πήγαμε όλα στους πυρόπληκτους.».

Πηγή: silvercity.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.