«Έξυπνη» πόλη η Ηλιούπολη – Δείτε τους νέους υπόγειους κάδους με αισθητήρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μετά την ηλεκτρονική αντλία καυσίμων που έχει εγκατασταθεί στο αμαξοστάσιο, ο Δήμος Ηλιούπολης ολοκληρώνει την εγκατάσταση των αισθητήρων πλήρωσης κάδου (resycSense) σε 44 σημεία υπόγειων κάδων του Δήμου.

Έτσι η Ηλιούπολη είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εγκαθιστά αισθητήρες πλήρωσης υπόγειων κάδων, μπαίνοντας για μια φορά ακόμη στο βάθρο των πρωτοπόρων της “Έξυπνης Πόλης” που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής.

Θυμίζουμε ότι στην Ηλιούπολη έχει εγκατασταθεί το πιο εκτεταμένο δίκτυο με 92 υπόγειους κάδους με σαφή αποτελέσματα αισθητικής και υγειονομικής αναβάθμισης και ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου η υπηρεσία θα προμηθευτεί ένα δεύτερο σύγχρονο μηχάνημα αποκομιδής, καθαρισμού και απολύμανσης των υπόγειων κάδων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει και ειδοποιεί τις υπηρεσίες για τον βαθμό πληρότητας των κάδων εξοικονομεί δρομολόγια, εργατοώρες, μειώνει το κόστος αποκομιδής ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αποτελεσματικότητα αφού με την πλήρωση των κάδων η υπηρεσία ειδοποιείται αυτόματα σε πραγματικό χρόνο.

Σήμερα το σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό, και το επόμενο διάστημα, παρακολουθείται, βελτιώνεται και επιλύονται τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Στην Ηλιούπολη ξεκινάει από σήμερα μια νέα εποχή διαβίωσης με τις πολλαπλές ψηφιακές εφαρμογές αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με τους πολίτες, με τους ψηφιακούς υδρομετρητές στα σχολεία, με τις έξυπνες στάσεις, με τους έξυπνους υπόγειους κάδους και σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Έξυπνο Φωτισμό LED τηλεμετρίας και τηλεδιαχείρισης και με δυνατότητα διαχείρισης της κυκλοφορίας, της στάθμευσης και της κατάστασης των δρόμων.

Σε λίγους μήνες η Ηλιούπολη θα είναι μια από τις ελάχιστες Έξυπνες Πόλεις στην Ελλάδα και μεταξύ των πρωτοπόρων της Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.