Aιφνίδιο ΚΡΑΧ στον τουρισμό της Μυκόνου!




Aιφνίδιο ΚΡΑΧ στον τουρισμό της Μυκόνου παρατηρείται φέτος το καλοκαίρι. Ένα ΚΡΑΧ που μοιάζει με προαναγγελία μιας μονιμότερης τουριστικής κάμψης. Το πιο έντονο σημάδι του ΚΡΑΧ το διαπιστώνει κανείς εάν περπατήσει στα δρομάκια της Χώρας. Εδώ τα καταστήματα είναι άδεια και οι ιδιοκτήτες τους χτυπάνε μύγες.

O David Carradine γύρισε και γράφει/kourdistoportocali.com

Η δικαιολογία ότι ο κόσμος κάθεται ως αργά στα beach bars δεν είναι αρκετή να γεμίσει τα ταμεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έρχεται πλέον καλός κόσμος στο νησί. Φέτος μάλιστα δεν ήλθαν εδώ ούτε και οι πλούσιοι Αραβες που έκαναν παιγνίδι.

Στο μεταξύ στα κορυφαία μεσιτικά γραφεία του κόσμου διαπιστώνει κανείς ότι οι παλαιοί λάτρεις της Μυκόνου πουλάνε τις πολυτελείς κατοικίες τους οι οποίες περνάνε στα χέρια του “κακόφημου” πλούτου. Δευτεράτζας.

Στα πολυτελή συγκροτήματα για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι παρατηρεί κανείς το φαινόμενο των κρατήσεων του σαββατοκύριακου! Η διάρκεια παραμονής των τουριστών με οικονομική άνεση έχει περιορισθεί αισθητά.

Οσο για το φαινόμενο του Scorpios μοιάζει να είναι κάτι σαν επιθανάτιος ρόγχος ενός νησιού που ξέπεσε κυρίως αισθητικά στα χέρια των βαρβάρων και ήγγικεν η στιγμή να πληρώσει το τίμημα.

Η νυχτερινη ζωή τώρα έχει γεμίσει με μαυροφορεμένους μπράβους, πορτιέρηδες και barwoman που φοβάνε κάτι τακούνια σαν το mall και προσπαθούν να περπατήσουν μ΄αυτά. Το κιτς περισσεύει και αυτό είναι διάχυτο. Στο μεταξύ το νερό στα ξενοδοχεία και τα σπίτια είναι θολό. Γύρευε από που κουβαλάνε το νερό οι νερουλάδες της Μυκόνου. Κάνεις μπάνιο για να βγεις και γεμίζεις βακτηρίδια-μπλιαχ. Σε μερικά χρόνια οι πολυτελείς κατοικίες θα πουλιούνται στις 100 χιλιάδες ευρώ εάν συνεχίσει αυτή η κατιούσα.

 

Ακριβώς αντίθετη είναι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας που γνωρίζει δόξες της εποχής του Περικλέους.
Εντυπωσιακές είναι οι αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο της Αθήνας, με νέες επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, κάποιες από τα οποίες ξεχωρίζουν μακράν για την αισθητική, τις υπηρεσίες αλλά και την εφευρετικότητα και καινοτομία τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στη διακόσμηση τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ξενοδοχεία 5άστερα, τα οποία έτσι κι αλλιώς επενδύουν στην πολυτέλεια και από τα οποία αναμένεις να σε εντυπωσιάσουν (και το κάνουν με μαεστρία).
Για παράδειγμα, το Εstia Βoutique Αpartments στο Μεταξουργείο, πιστοποιημένο με 4 κλειδιά, σε μία περιοχή παρεξηγημένη στο παρελθόν αλλά που τα επόμενα χρόνια αναμένει υπομονετικά την εκτόξευση της στον τουριστικό χώρο, παντρεύει αριστοτεχνικά πέντε διαφορετικά στυλ της ελληνικής αρχιτεκτονικής σε ένα κτίριο, με τη σφραγίδα της εταιρείας Gagos Architecture & Design Costas Gagos.

Πρόκειται για μία boutique 17 διαμερισμάτων όπου στον πρώτο όροφο οι φιλοξενούμενοι παρασύρονται από τη μαγεία της Κρήτης, στον 2ο από τις εικόνες των Κυκλάδων, από το μεγαλείο της Πελοποννήσου στον 3ο και την ενέργεια των Ιονίων Νησιών στον 4ο, ενώ στο ισόγειο κυριαρχεί η κλασική Αθηναϊκή εποχή με ένα design προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια ώστε το κάθε στοιχείο να συνεισφέρει στον παραπάνω συσχετισμό.
Στην ουσία, τα boutique διαμερίσματα Estia εξασφαλίζουν στους επισκέπτες τους την πιο εκλεπτυσμένη θεματική διαμονή στην Αθήνα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξετυλίξουν τους μύθους, τα μυστήρια και τους θρύλους του κάθε τόπου, στο Κέντρο της πρωτεύουσας και σε μικρή απόσταση από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του Εstia Βoutique Αpartments πραγματικά εντυπωσιάζουν τόσο για τη διαρρύθμιση των χώρων όσο και την αισθητική, σε μία περιοχή που πραγματικά δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Το design και η διακόσμηση κάθε θεματικού διαμερίσματος είναι πραγματικά μοναδική, όπως για παράδειγμα τα ξύλινα δοκάρια στις οροφές που φέρνουν αμέσως στο μυαλό τις Κυκλάδες ή τις σκουρόχρωμες ξύλινες οροφές και τα δάπεδα που πραγματικά πλημμυρίζουν από εικόνες και αισθητική Ελλάδας. Επιπλέον, η προσοχή που έχει δοθεί σε όλες τις λεπτομέρειες, αυτές που ουσιαστικά συντελούν τα μέγιστα στο να κάνουν έναν χώρο να ξεχωρίζει, μαγεύουν τόσο για την επιλογή όσο και για την ίδια την κατασκευή τους.

Περιττό μάλλον να αναφερθεί πως τα Εstia Βoutique Αpartments παρέχουν στους φιλοξενούμενους τους όλες τις στάνταρντ υπηρεσίες και ανέσεις με τα δωμάτια να διαθέτουν -μεταξύ των άλλων- Αυτόνομη ηλεκτρονική ρύθμιση κλιματισμού και θέρμανσης (μέσω LPG), Ιδιωτικό δωρεάν WiFi, Δορυφορικά κανάλια και τηλεόραση IP με σύστημα θυρωρού, Τηλεόραση επίπεδης οθόνης 49″, Cocomat πετσέτες, στρώματα και μαξιλάρια, Ηλεκτρικό βραστήρα, Μηχανή Nespresso, Φρυγανιέρα, Κουζινικά, Πιάτα, ποτήρια, τηγάνια, Μικρό ψυγείο, Walk in ντους και Ηχομόνωση.

Επιπλέον, και σύμφωνα με το ξενοδοχείο, «Τα εκλεπτυσμένα διαμερίσματα Estia στην Αθήνα σας προσκαλούν να υποδεχθείτε τη μέρα με τα μεθυστικά αρώματα και τις εκλεκτές γεύσεις ενός παραδοσιακού ελληνικού πρωινού, να απολαύσετε μια βόλτα στην πόλη, στα ιστορικά μνημεία και στα αξιοθέατα και να ανακαλύψετε τη μεγάλη κληρονομιά, το πνεύμα, την ιστορία και τον πολιτισμό της σύγχρονης πρωτεύουσας. Χαλαρώστε πριν τη βραδινή σας έξοδο με ένα δροσιστικό ποτό στο bar του ξενοδοχείου και νοικιάστε ένα αμάξι της αρεσκείας σας για να κάνετε μια βόλτα στην παραλιακή. Αφήστε μας να οργανώσουμε για εσάς τις επαγγελματικές σας συναντήσεις με απόλυτη συνέπεια και αξιοπιστία, τις μεταφορές σας και τις περιηγήσεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της Αθήνας και να γίνουμε για σας ο προσωπικός σας οδηγός καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σας. Με μερικά μόλις κλικ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου από την τηλεόραση του δωματίου σας και να παραθέσετε τις ερωτήσεις και τις απορίες σας.
• Ελληνικό πρωινό στην αυλή από τις 07.30-10.30
• Η ρεσεψιόν είναι ανοιχτή από τις 07: 00-22: 00
• Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους και στα δωμάτια δωρεάν
• Χώρος αποσκευών
• Αίθουσα Η / Υ με εκτυπωτή με Φαξ / Φωτοτυπία δωρεάν
• Ανελκυστήρας
• Ιδιωτικό check in και check out
• Κινητή εφαρμογή / οδηγός χάρτη με σημείο ενδιαφέροντος
• Καθαρισμός κάθε δεύτερη μέρα
• Αποθήκευση αποσκευών
• Κούνια για παιδιά δωρεάν (κατόπιν αιτήματος)»

Project: Estia Boutique Apartments
Place: Meg. Alexandrou 79 | Metaxoyrgeio | Athens
Architecture & Design: Costas Gagos Architects
Photography: George Fakaros “Unique Imaging”

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.