Άγιος Δημήτριος: Τι ενέργειες έκανε ο δήμος για τα κουνούπια (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις εργασίες απεντόμωσης, μυοκτονίας και καταπολέμησης των κουνουπιών, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Οικοανάπτυξη», με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρώσει δράσεις που περιλαμβάνουν τη διαχείριση παρασίτων, στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων, σε σχολικά συγκροτήματα και σε φρεάτια ομβρίων. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κατασκήνωση του Δήμου στη Ραφήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Επίσης, κατά τους μήνες αναπαραγωγής των κουνουπιών, εφαρμόστηκε προνυμφοκτονία στο σύνολο του ρέματος της Πικροδάφνης, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την πεζογέφυρα της οδού Ξάνθης.

Αναλυτικά, στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων, πραγματοποιήθηκαν 44 εφαρμογές απεντόμωσης και μυοκτονίας, με συχνότητα, κατ’ ελάχιστο, δύο ανά κτίριο, κατά τη διάρκεια του έργου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 14 έκτακτες εφαρμογές.
Στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων, πραγματοποιήθηκαν 124 επισκέψεις απεντόμωσης και μυοκτονίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 8 έκτακτες εφαρμογές.
Στο Δημοτικό Νεκροταφείο, κατά τη διάρκεια του έργου, πραγματοποιήθηκαν 2 εφαρμογές κουνουποκτονίας και 2 εφαρμογές απεντόμωσης – μυοκτονίας.
Όσον αφορά στα φρεάτια του Δήμου, έγινε 2 φορές καθολικός ψεκασμός εντομοκτονίας και τοποθέτησης δολωμάτων μυοκτονίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως 25 εφαρμογές σε συγκεκριμένα φρεάτια, για τα οποία υπήρξε σχετικό αίτημα, καθώς και σε δύο περιπτώσεις οικιών ή οικοπέδων που έχρηζαν υγειονομικής φροντίδας.
Στους χώρους της Δημοτικής Κατασκήνωσης, πραγματοποιήθηκαν 7 εφαρμογές απεντόμωσης – μυοκτονίας, σε χρόνους απουσίας των παιδιών από το χώρο.
Τέλος, κατά μήκος του ρέματος της Πικροδάφνης, πραγματοποιηθήκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι εβδομαδιαίες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών. Συγκεκριμένα, από τις 28-7-2017 έως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 33 έλεγχοι και ψεκασμοί με προνυφοκτόνο σκεύασμα.

Διαβάστε Επίσης

χόλια στο “Άγιος Δημήτριος: Τι ενέργειες έκανε ο δήμος για τα κουνούπια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 • 23/08/2018 at 9:24 μμ
  Permalink

  Και γιατί μας έχουν φάει τα κουνούπια; Μένουμε κοντά στη Σουλίου, δηλαδή κοντά στο ρεύμα της Πικροδάφνης. Από πέρυσι το καλοκαίρι ή κατάσταση είναι χειρότερη. Μάλλον μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Τίποτα δεν έχουν κάνει.

  Απαντήστε
 • 23/08/2018 at 9:28 μμ
  Permalink

  Μας δουλεύετε ψιλό γαζί! Τίποτα δεν έχουν κάνει. Τα κουνουπια είναι περισσοτερα από περισυ. Ζούμε κοντά στο ρεμα της Πικροδάφνης, στη Σουλίου, και ή κατάσταση είναι αφόρητη. Τουλάχιστον μη μας κοροϊδεύετε. Είναι προτιμότερο να μη λέτε τίποτα.

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.