Προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για επισκευές σχολείων και πεζοδρομίων στην Ηλιούπολη




Ο Δήμος Ηλιούπολης προκήρυξε τους διαγωνισμούς για δύο πολύ σημαντικές ομάδες έργων που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση των υποδομών του δήμου. Η πρώτη ομάδα έργων αφορά στην αναβάθμιση και επισκευή των πεζοδρομίων.

Συγκεκριμένα θα επισκευαστούν τα πεζοδρόμια λόγω φθοράς, επί των οδών Μαρ. Αντύπα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, Γρ. Αυξεντίου στο 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο, Αγαμέμνωνος & Κίμωνος στα 5οκαι 20ο Δημοτικά, και Λεωφ. Κοτζιά στο 11ο Δημοτικό.

Αφού γίνουν αποξηλώσεις στις φθαρμένες πλάκες των πεζοδρομίων όπου απαιτείται, θα γίνει αντικατάσταση με νέες, επισκευή των σπασμένων κρασπέδων και των υπαρχουσών ραμπών αναπήρων και εκρίζωση κομμένων κορμών δένδρων.

Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 247.876 ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ιδίους πόρους.

Το δεύτερο έργο αφορά στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στα σχολικά συγκροτήματα στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και έχει στόχο στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσα από την βελτίωση των υποδομών των σχολείων της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να εκτελεστούν οι πιο κάτω εργασίες :

• Διαμόρφωση και βελτίωση των αύλειων χώρων και λοιπές συντηρήσεις (χρωματισμοί , κιγκλιδώματα κλπ. εργασίες) στα 1ο ,7ο ,8ο ,10ο ,11ο ,12ο ,13ο ,14ο ,15ο ,17ο ,20ο ,21ο & 22ο Νηπιαγωγεία.

• Αντικατάσταση παλαιών ξύλινων κουφωμάτων στα 3ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία.

• Διαμόρφωση και βελτίωση των αύλειων χώρων στα 2ο , 8ο – 17ο & 7ο – 21ο Δημοτικά Σχολεία.

• Διαμόρφωση και βελτίωση των αύλειων χώρων και συντήρηση επιφανειών στίβου στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο.

• Συντήρηση ραμπών Α.Μ.Ε.Α. στο Ειδικό Γυμνάσιο & Λύκειο.

• Συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις λοιπών σχολικών διδακτηρίων (χρωματισμοί , κιγκλιδώματα κλπ.)

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 433.200 ευρώ από τα οποία το ποσό των 288.800 ευρώ θα καλυφθούν μέσω επιχορήγησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και το υπόλοιπο ποσό 144.400 ευρώ από τους ίδιους πόρους του Δήμου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και μέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσει η διαμόρφωση της οδού Παπαφλέσσα μπροστά από την είσοδο του 4ου Δημοτικού Σχολείου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας όπως επίσης και η οδός Αστυδάμαντος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.