“Πραγματικό σκάνδαλο η ενοικίαση κτιρίου για να στεγάσει το Δημαρχείο Νέας Σμύρνης”




(ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Με έκπληξη ακούσαμε την ανακοίνωση του δήμαρχου Τζουλάκη ότι προτίθεται να φέρει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης πρόταση για ενοικίαση υπερπολυτελούς 7όροφου κτιρίου που βρίσκεται στην Λ. Συγγρού για να στεγάσει εκεί το δημαρχείο με ετήσιο ενοίκιο που ανέρχεται στο ποσόν των 816.000 ευρώ ετησίως.
Η απόφαση αυτή του δημάρχου και της παράταξης του είναι ανήκουστη και προκλητική. Εδώ κολλάει το ρητό του λαού μας «Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, γαρίφαλο στ’ αυτί μας».

Σε μία εποχή που ο λαός της Νέας Σμύρνης εδώ και χρόνια δοκιμάζεται από τα στραγγαλιστικά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ο δήμαρχος διακηρύσσει ναπολεόντεια σχέδια στέγασης του δημαρχείου του, φυσικά πάνω στη πλάτη των κατοίκων, αφού αυτοί θα κληθούν να καλύψουν τα έξοδα για τα σχέδια της δημοτικής «αρχής» αλλά και των γνωστών συνεργατών του.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Νέας Σμύρνης για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, νοικιάζει 2.300 τ.μ. σε κτίρια της πόλης και πληρώνει 270.000 ευρώ για ενοίκια. Αυτό το ποσό είναι από μόνο του υπέρογκο.

Τώρα διεκδικεί την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για την ενοικίαση 4000τ.μ. αντί 816.000ευρώ επί της Συγγρού με την δικαιολογία πως θα μαζευτούν σε ένα κτίριο όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Ακόμα κι έτσι όμως οι εμπορική ενοικίαση κτιρίων τέτοιου είδους στη Συγγρού δεν ξεπερνά τα 400.000 ευρώ το χρόνο τα μισά δηλαδή από αυτά που συζητά να δώσει η δημοτική αρχή.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της περιοχής, για την περίθαλψη, για την φροντίδα των ηλικιωμένων επιδεινώνονται ενώ οι δημοτικές εισφορές δεν μεταβάλλονται προς τα κάτω ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες.

Ο «πλεονασματικός» δήμος έτσι καταλαβαίνει την παρέμβαση του στην πόλη και στα προγραμματισμένα έργα του. Χιλιάδες οικογένειες και νοικοκυριά στα όρια της χρεοκοπίας, εκατομμύρια ευρώ σε έργα βιτρίνας και υπερκοστολογημένες αναπλάσεις.

Η ενοικίαση με τέτοιο αντίτιμο είναι ένα πραγματικό «σκάνδαλο» καθώς 800 χιλιάδες € το χρόνο θα μπορούσαν να αποσβέσουν οποιαδήποτε αγορά ακινήτου που θα έμενε και σαν περιουσία του Δήμου.

Η «Μία Πόλη Ανάποδα» καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του δημάρχου για την σκανδαλώδη κατασπατάληση των πόρων των πολιτών σε έργα βιτρίνας.

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους της δημοτικής αρχής. Να διεκδικήσουμε συλλογικά τους πόρους και τις υποδομές που θα βελτιώσουν τις κοινωνικές, εκπαιδευτικές, υγειονομικές, αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές ανάγκες μας.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.