Καταγγελία: Σε μπαζωμένο ρέμα το πάρκο Τζαβέλλα στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η) καταγγέλλει ότι το πάρκο Τζαβέλλα που παραδόθηκε πρόσφατα ανακαινισμένο στους κατοίκους της πόλης, βρίσκεται πάνω σε μπαζωμένο τμήμα του ρέματος της Πικροδάφνης και μάλιστα τους δικαιώνονται από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Δείτε αναλυτικά:

Παιδική χαρά Τζαβέλλα & Βουλιαγμένης Ηλιούπολη

Το Μάρτιο του 2018

Καταγγείλλαμε στο Συνήγορο του Πολίτη την αυθαίρετη και παράνομη κοπή δέντρων, αλλά και τη χωροθέτηση παιδικής χαράς, σε μπαζωμένο τμήμα του ρέματος της Πικροδάφνης στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Βουλιαγμένης, στο Δήμο Ηλιούπολης, επισυνάπτοντας όλες τις απαντήσεις που λάβαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και συνηγορούν υπέρ αυτών των καταγγελιών.

Το Μάιο του 2018

Κάναμε μηνυτήρια αναφορά στο ΑΤ Ηλιούπολης, κατά παντός υπευθύνου, για τις εργασίες που έλαβαν χώρα στην εν λόγω περιοχή, για την αποκατάσταση της παιδικής χαράς, χωρίς καμία απολύτως άδεια.

Τον Ιούλιο του 2018

Λάβαμε απάντηση από το Συνήγορο του Πολίτη, που μας δικαιώνει απόλυτα και ζητά από το Δήμο Ηλιούπολης και τη Διεύθυνση Δασών απαντήσεις. Αναγνωρίζει ότι, η εφαρμογή του άρθρου 5 παρ. 3 του νόμου 4258/2014, που επικαλείται ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης, προϋποθέτει την προηγούμενη οριοθέτηση του ρέματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη Απόφαση του ΣΤΕ. Επιπλέον, για την κοπή των δέντρων αμφισβητείται η αρμοδιότητα του Δήμου Ηλιούπολης, δεδομένου οτι η περιοχή είναι πολεοδομικά αρρύθμιστη και φαίνεται να εμπίπτει στην εκτός σχεδίου περιοχή, επομένως αρμόδιος φορέας αδειοδότησης είναι η Διεύθυνση Δασών Αθηνών!

Συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2017 καταγγείλαμε:

Την παράνομη υλοτομία δέντρων στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς

Την αυθαίρετη και παράνομη χωροθέτηση παιδικής χαράς στο συγκεκριμένο σημείο, επειδή αποτελεί μπαζωμένο τμήμα του μη οριοθετημένου ρέματος της Πικροδάφνης

Την ακαταλληλότητα του χώρου για χρήση παιδικής χαράς και την επικινδυνότητα του χώρου δεδομένου οτι είναι μπαζωμένο ρέμα και έχει άμεση γειτνίαση με λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. Εκτός όλων των άλλων, είναι γνωστό οτι ο ατμοσφαιρικός αέρας μιας περιοχής, με συνεχή ροή αυτοκινήτων, είναι επιβαρυμένος με ρύπους και εντελώς απροστάτευτος από αυτό, κυρίως μετά την αποψίλωση του χώρου από σχεδόν όλα τα μεγάλα δέντρα. Όλοι γνωρίζουμε οτι όταν κάποιος παίζει ή αθλείται ανοίγουν οι πνεύμονές του και εισπνέει περισσότερο αέρα. Στο συγκεκριμένο χώρο ο αέρας είναι περισσότερο εμπλουτισμένος με καυσαέρια, από οπουδήποτε αλλού….

Βλέπε όλα τα έγγραφα, περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες ΕΔΩ: http://kipi.gr/?p=9815

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOY ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και ο ενθουσιασμός που επικράτησε στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του Πάρκου Τζαβέλλα και την παράδοσή του στους δημότες της Ηλιούπολης.

Ακριβώς πάνω από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο τελείωμα της ρεματιάς στην οδό Τζαβέλλα δημιουργήθηκε η πιο «πράσινη» παιδική χαρά της πόλης μας και μοναδική στην Ελλάδα.

Μια πράσινη όαση που θα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία συνάντησης και παιχνιδιού των μικρών μας δημοτών.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεργασία με ειδικούς αρχιτέκτονες τοπίου έκανε μια καταπληκτική μελέτη και επέλεξε εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής όργανα με ειδικούς αντιβανδαλιστικούς συνδέσμους και 10ετή εγγύηση ενώ αντί για τα δάπεδα από ανακυκλωμένα ελαστικά επιλέχθηκε ένα πιο φυσικό δάπεδο με χλοοτάπητα και ένα διάτρητο στοιχείο για την προστασία και ασφάλεια από πτώση.

Εντός της παιδικής χαράς δεν χρησιμοποιήθηκαν σκληρά δάπεδα από μπετόν και τη θέση τους πήραν φυσικά υλικά όπως βότσαλα και χλοοτάπητας με τις ελάχιστες ανάγκες σε νερό και συντήρηση.

Επίσης τοποθετήθηκαν κιόσκι, παγκάκια και φυτεύτηκαν 43 δέντρα και 150 θάμνοι για την ευχάριστη παραμονή και των συνοδών.

Στο διπλανό χώρο δημιουργήθηκε ένα γήπεδο μπάσκετ σύγχρονης αισθητικής και τοποθετήθηκαν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Το πάρκο Τζαβέλλα από σήμερα αποτελεί ένα ακόμη στολίδι της Ηλιούπολης και ένας πράσινος τόπος αναψυχής, συνάντησης και παιχνιδιού αναβαθμίζοντας την αξία και την ποιότητα ζωής σε όλη τη γειτονιά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.