“Καλούμε τον δήμαρχο να τοποθετήσει καφέ κάδους”




Βάρη: Ανακοίνωση του συλλόγου “ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ”
Ένας από τους βασικούς σκοπούς ύπαρξης των Δήμων είναι η συλλογή των απορριμμάτων.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν που φροντίζει  η πόλη της να είναι καθαρή θεωρείται  και επιτυχημένη.  Καλούμε τον Δήμαρχο να υλοποιήσει τη δράση ρεύμα συλλογής βιοαποβλήτων (λήγει 03-12-2018). Να τοποθετήσει καφέ κάδους ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ και να δοθεί στα νοικοκυριά που διαθέτουν κήπους, ο ατομικός κάδος. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι πρέπει να κάνει και μια στοιχειώδη ενημέρωση στους πολίτες αντί να τους ενημερώνει για τεχνολογίες και εργοστάσια που δεν είναι δική του αρμοδιότητα!

Διαφορετικά, θα λέμε ότι δεν τους χρησιμοποιούν ή δεν τους χρησιμοποιούν σωστά.  Αν τα χρήματα δεν επαρκούν, μπορεί ο Δήμος να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την απόφαση (όπως είναι αναρτημένη στη Διαύγεια) σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος συλλογής των βιοαποβλήτων στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%95%CE%9D%CE%A8465%CE%A7%CE%998-%CE%92%CE%93%CE%A5

Σήμερα πληρώνουμε 50€/τόνο στην ΕΜΑΚ Λιοσίων ενώ θα μπορούσαμε να πληρώνουμε ελάχιστα έως τίποτα εάν πηγαίναμε προδιαλεγμένα υλικά.

Όλοι σχεδόν οι Δήμοι προετοιμάζονται ή έχουν αρχίσει τις ενημερώσεις των κατοίκων για τη Διαλογή στην Πηγή και όχι για τεχνολογίες και εργοστάσια!

Επιπροσθέτως, βάσει Περιφερειακού Σχεδιασμού  ο Δήμος έπρεπε να είχε δημιουργήσει πράσινα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσκομίζουν τα κλαδέματα, παλιά έπιπλα κτλ. Αν είχαν δημιουργηθεί αυτά τα πράσινα σημεία (τουλάχιστον 2-3 σε κάθε Δημοτική Ενότητα) και υπήρχε και η σχετική ενημέρωση στους πολίτες, σίγουρα δε θα αντικρίζαμε αυτή την επιεικώς απαράδεκτη εικόνα στους δρόμους του Δήμου μας και ειδικά στη Βάρη.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ας ασχοληθούμε με τη Διαλογή στην Πηγή γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις τις οποίες φυσικά θα επωμισθούμε  εμείς οι πολίτες.

Βάρη 05 Ιουλίου 2018

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.