Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του 15χρονου στην Αργυρούπολη – Την Τρίτη το τελευταίο αντίο




Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07).

Την Τρίτη στις 6 το απόγευμα, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Νικόλα, στον ιερό ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης.

Οι λόγοι που οδήγησαν το 15χρονο, ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τελείωσε την Α΄ Λυκείου, να δώσει τέλος στη ζωή του, φαίνεται ότι συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο, από έξι συμμαθητές του.  Ο 15χρονος φέρεται μάλιστα να  τους κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να χυθεί φως στους λόγους που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 15χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Το μήνυμα του Δημάρχου για το χαμό του άτυχου νεαρού

Ο κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού εξέφρασε τα συλληπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του παιδιών μέσω των κοινωνικών δικτύων.

“Καλό παράδεισο μικρέ μας Νικόλα.

Είναι μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που δεν την χωράει ο ανθρώπινος νους. Αυτή την ώρα οφείλουμε να συμπαρασταθούμε όλοι στην οικογένεια και στο δράμα που βιώνει με τον άδικο χαμό του μικρού της αγγέλου. Απλά να πω ότι όλοι είμαστε γονείς και είμαστε συγκλονισμένοι . ”

Καλό παράδεισο μικρέ μας Νικόλα.Είναι μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που δεν την χωράει ο ανθρώπινος νους. Αυτή…

Publiée par Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης sur Lundi 9 juillet 2018

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, ο τραγικός πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο γιος του ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού ή ότι του συνέβαινε κάτι άσχημο.

Οι γονείς  θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που γνώριζαν το παιδί από το σχολείο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής θα αναζητήσουν μηνύματα στο κινητό και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του 15χρονου, προκειμένου να φέρουν στο φως περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.