Ραντεβού στο θερινό σινεμά της Ηλιούπολης (δείτε όλο το πρόγραμμα)




Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., τιμώντας τον Ηλιουπολίτη ηθοποιό Λάκη Κομνηνό. Θα προβληθεί η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» στην οποία συμμετέχει ο δημοφιλής ηθοποιός, ενώ για την μεγάλη προσφορά, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, θα μιλήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μανούσος Μανουσάκης.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, στον ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Χάρης Φραγκούλης, σε εκείνον του Γιώργου, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, στον ρόλο της Εστρέας και μαζί τους η Βασιλική Τρουφάκου ως Λέλα και η Ξανθή Γεωργίου ως Ζωή. Πρωταγωνιστούν επίσης ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ στην ταινία συμμετέχουν και περισσότεροι από 2000 κομπάρσοι. Το soundtrack του «Ουζερί Τσιτσάνης», υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης και περιλαμβάνει ενορχηστρώσεις παλιών εκτελέσεων τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη.
Η ταινία απέσπασε Βραβεία Β’ Γυναικείου ρόλου, Ενδυματολογίας & Μακιγιάζ απο την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τη σκυτάλη θα πάρουν, όλη την πρώτη εβδομάδα, ταινίες σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών, που διακρίθηκαν φέτος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ στη συνέχεια, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού θα συνδυάζει, όπως κάθε χρόνο, την αισθητική απόλαυση με τη διασκέδαση, για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, προβάλλοντας τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως ξεχώρισαν στα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ αλλά και στο box office καθώς και πολυαναμενόμενες «πρεμιέρες» του καλοκαιριού.

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά, έφηβους, στην Α΄ προβολή.
Την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.
Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή και ανεξάρτητο κινηματογράφο
Τέλος το Σάββατο, την Κυριακή, καθώς και στη Β’ προβολή της Δευτέρας και της Τρίτης, θα προβάλλονται μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν αλλά και ταινίες που θα βγουν στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι και αναμένονται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

Με στόχο την πρόσβαση όλων των πολιτών στην υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, που προσφέρει ο Κινηματογράφος της πόλης, ο Δήμος Ηλιούπολης, θα συνεχίσει την κοινωνική πολιτική του στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας το εισιτήριο σε πολύ προσιτές τιμές, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
6,00€ κανονικό
3,00€ μειωμένο για παιδιά και νέους έως 18 ετών, πολύτεκνους (προσκομίζεται κάρτα
πολυτεκνίας), φοιτητές- σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και άλλων σχολών εσωτερικού και εξωτερικού
(προσκομίζεται φοιτητική ταυτότητα), άνεργους (προσκομίζεται κάρτα ανεργίας), στρατιώτες
(προσκομίζεται στρατιωτική ταυτότητα) και κατόχους πράσινης κάρτας κοινωνικής συμπαράστασης Δήμου Ηλιούπολης (εφόσον έχει ανανεωθεί για το τρέχον έτος).
Για άτομα άνω των 60 ετών (προσκομίζεται αστυνομική ταυτότητα) και άτομα με αναπηρία άνω των 67% (προσκομίζεται κάρτα ή πιστοποιητικό Α.Μ.Ε.Α.) η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου (Λεωφ. Ειρήνης 50), στο τηλ. 210 9937870 ή στο www.politismos-ilioupoli.gr.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.