Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Γλυφάδας




Την όγδοη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ., στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου 2014, για τις ανάγκες των δημοτών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, αλλά και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

Σκοπός της Τράπεζας Αίματος Δήμου Γλυφάδας είναι:

1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας

2. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη δημοτική τράπεζα αίματος

3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία β) νεφροπαθείς γ) αιμορροφιλικούς και δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.