Κύμα διαμαρτυρίας για τον ξαφνικό θάνατο του ΜΚΙΕ
Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τον ξαφνικό θάνατο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Οι καθηγητές του πανεπιστημίου του Μονάχου ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας για το τελεσίγραφο που έστειλε η “Ελληνικό Α.Ε”, στη κυβέρνηση και στη Τρόικα, και στην οποία θα δηλώνουν ταυτόχρονα την συμπαράσταση στο ΜΚΙΕ και την απόφαση τους να προστατέψουν το ιατρείο.
Αποφάσισαν μάλιστα να έρθουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας γύρω από το ΜΚΙΕ.
Μεγάλο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι θα κάνει εκτενές ρεπορτάζ και όπως ανέφεραν στους γιατρούς, τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το οξύμωρο από τη μια το ΜΚΙΕ να δέχεται χιλιάδες ασθενείς και να δίνει φάρμακα ακόμη και σε δημόσιες δομές που σημαίνει πως η αναγκαιότητα ύπαρξης του είναι δεδομένη και από την άλλη να θέλουν να το κλείσουν.
Ο πρόεδρος το Εργοατουπαλληλικού κέντρου Αθήνας  δήλωσε τη συμπαράσταση του και την επιθυμία του να επισκεφτεί το ΜΚΙΕ.

Κινήσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζουν και οι φίλοι του ΜΚΙΕ από τις Βρυξέλλες.

Μήνυμα συμπαράστασης για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έστειλε και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το τελεσίγραφο της “Ελληνικό Α.Ε”

Στις 31/5/2018 η Ελληνικό Α.Ε με επιστολή της ζητά την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μέχρι 30 Ιουνίου 2018, εντός μηνός δηλαδή, στα πλαίσια της παράδοσης στον αγοραστή ελεύθερου όλου του χώρου από κατοχή τρίτων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί.

Η επιστολή κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου κ. Παπαγιαννάκο, το Γραφείο Συντονίστριας Έργου Αξιοποίησης του Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού κ. Πέρκα, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, με λίγα λόγια την Ελληνική κυβέρνηση.

Ουσιαστικά χωρίς να δίδεται κάποια εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης, ζητούν την παύση λειτουργίας του παρά το ότι  είναι απόλυτα γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος  το τεράστιο κοινωνικό έργο, που η αμιγώς εθελοντική  δομή, χωρίς καμία χρηματοδότηση κρατική ή άλλη, επιτελεί από το 2011 μέχρι σήμερα αδιαλλείπτως και το οποίο ιδίοις όμμασι έχουν διαπιστώσει εκατοντάδες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, πανεπιστημιακές ομάδες κ.α που μας έχουν επισκεφτεί.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στηρίζει τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο. Αυτούς που η κρίση και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε βίαιη φτωχοποίηση, σε κοινωνική περιθωριοποίηση, στην έλλειψη στέγης, στην ανεργία και μαζί με αυτό σε αδυναμία κάλυψης της όποιας συμμετοχής στην φαρμακευτική τους δαπάνη. Αυτούς που οι μειώσεις στις συντάξεις και τα πολλαπλά τους προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν σε έξοδα αγοράς φαρμάκων ή αναγκαίων υλικών και όχι μόνο. Κάθε ασθενής μας έχει και μια δραματική ιστορία να πει.

Συνολικά μέχρι σήμερα, από τον Δεκέμβριο του 2011, 7,366 άτομα έχουν ωφεληθεί σε 64,025 περιπτώσεις και εκατοντάδες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά, είτε πρόκειται για άλλα κοινωνικά ιατρεία, Δημόσια Νοσοκομεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ιδρύματα ΑΜΕΑ, Δομές στήριξης παιδιών, μονάδες φροντίδας, Κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές αστέγων κλπ., ο κατάλογος είναι πραγματικά τεράστιος.  Όλοι όμως και όλες βρήκαν ανοικτές πόρτες και άμεση υποστήριξη από τους εθελοντές του ΜΚΙΕ και τους δωρητές του.  Τους χιλιάδες δωρητές και υποστηρικτές του έργου του εντός και εκτός Ελλάδας.

Ως εθελοντές  με γνώμονα τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη και με δεδομένη την αναγκαιότητα  λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου, στη  Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε ότι χωρίς να υπάρχει λύση για την ομαλή λειτουργία της δομής, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ασθενείς και ωφελούμενούς μας και να δηλώσουμε παραίτηση. Δεν πρόκειται να κλείσουμε εμείς το Μητροπολιτικό Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού.  Εφόσον δεν δίδεται εναλλακτική λύση η επιλογή της μη λειτουργίας του ανήκει στην Ελληνικό Α.Ε, την κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που με τα άθλια μέτρα που απαιτούν ουσιαστικά εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Αυτοί όλοι που αποφάσισαν τον αιφνίδιο θάνατο του ΜΚΙΕ ας αναλάβουν την ευθύνη.  Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τον χώρο του ιατρείου και τα όποια μέτρα αποκλεισμού μας από εκεί θα σημάνουν την ουσιαστική καταστροφή κόπων και δουλειάς 7 ετών και επίσης φαρμάκων και άλλων υλικών, που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς μας, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Θα σημάνουν επίσης την στέρηση των φαρμάκων των ασθενών μας με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους.

Στις 14 Ιουνίου 2018 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου με όλα τα στοιχεία λειτουργίας του ιατρείου, την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου αυτού για την κοινωνική συνοχή.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

H Ελληνικόν ΑΕ, προφανώς με εντολή της κυβέρνησης και σε εκτέλεση της σχετικής μνημονιακής συμφωνίας με ΕΕ και ΔΝΤ απαίτησε εγγράφως προ ημερών τη διακοπή της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Το Ιατρείο αυτό έχει εξυπηρετήσει τις ανάγκες πολλών χιλιάδων ασθενών με δεκάδες χιλιάδες Ιατρικές επισκέψεις ενώ τροφοδοτεί εδώ και χρόνια με φαρμακευτικό υλικό σχεδόν όλες τις δομές αλληλεγγύης καθώς και διάφορα κρατικά ιδρύματα σώζοντας στην κυριολεξία ζωές.

Στηρίζουμε το ΜΚΙΕ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του με την εθελοντική συμμετοχή μελών μας στη δράση του, σεβόμενοι απόλυτα την αυτονομία του και την παρέχοντας την αναγκαία υποδομή στο ξεκίνημά του.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια των εθελοντών του να κρατήσουν ζωντανή αυτή την πολύτιμη δομή.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από την Ελληνικό ΑΕ και να πάρει μέτρα ώστε το Ιατρείο να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει να προσφέρει το πολύτιμο έργο του στην κοινωνία.

Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν επιτρέπεται να σφυρίζει αδιάφορα. Πολύ περισσότερο που ο κος Κωνσταντάτος συμμετέχει στη διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ. Όπως εμείς ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε τη λειτουργία του Ιατρείου, οφείλει με τη σειρά της να το στηρίξει. Είναι γνωστό εξ άλλου ότι το ΜΚΙΕ ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα δομών του Δήμου μας για παροχή βοήθειας.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να σταθούν στο πλάι των εθελοντών.

ΤΟ ΜΚΙΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!
ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Δημοτική Κίνηση Αλίμου
Το κοινωνικό έργο που επιτελεί το Μ.Κ.Ι.Ε. στα χρόνια που λειτουργεί είναι γνωστό. Λειτουργεί σε απόλυτα εθελοντική βάση, χωρίς καμία χρηματική επιχορήγηση από πουθενά και έχει προσφέρει φροντίδα και περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους συνανθρώπους μας .
Η λειτουργία του αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, καθώς η «Ελληνικό Α.Ε.» ζητάει, έως τις 30 Ιουνίου, την εκκένωση του χώρου όπου λειτουργεί. Στη σχετική επιστολή, με ημερομηνία 30 Μαΐου, που κοινοποιείται και στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, θέτει προθεσμία ενός μήνα για την παράδοση του χώρου, ενώ δεν αφήνει κανένα παράθυρο για μετεγκατάσταση του Κοινωνικού Ιατρείου σε άλλον χώρο εντός της έκτασης των 6.000 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.
Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού για να μην κλείσει.
Όπως ζητούν και οι ίδιοι, πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να βρεθεί εναλλακτική στέγαση για μετεγκατάσταση του Ιατρείου, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του!
Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X