Έφοδος σε μεζονέτα της Γλυφάδας για τον εγκέφαλο με τα «μαϊμού» τσιγάρα




Ενας 60χρονος ιδιοκτήτης ναυτιλιακών εταιρειών φέρεται να ήλεγχε τα παράνομα καπνεργοστάσια που εντόπισαν πρόσφατα σε Κορωπί και Ασπρόπυργο η Οικονομική Αστυνομία και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Το διήμερο 23 και 24 Μαΐου αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στην υπερπολυτελή μεζονέτα του στη Γλυφάδα, δίχως πάντως να τον εντοπίσουν. Κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 12.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης σημειωματάρια και ατζέντες που, σύμφωνα με μια εκδοχή, αποδεικνύουν την ανάμειξη και τον κεντρικό ρόλο του στην υπόθεση. Επιπλέον, ερευνώνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συνδέεται με πρόσφατη απόπειρα παράνομης διακίνησης φορτίου λαθραίων τσιγάρων μέσα σε φορτηγό πλοίο, νοτίως της Κρήτης.

Αμεσος συνεργός του 60χρονου θεωρείται ένας υπήκοος Βουλγαρίας, που επίσης διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στον Προμαχώνα. Πιθανολογείται ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστή η έφοδος της αστυνομίας στα καπνεργοστάσια του Κορωπίου εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στον μεθοριακό σταθμό και διέφυγε πεζή στη Βουλγαρία προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη. Στη διάρκεια της μυστικής έρευνας, οι δύο άνδρες είχαν εντοπιστεί να επισκέπτονται τις παράνομες εγκαταστάσεις –τέσσερις συνολικά– σε Κορωπί και Ασπρόπυργο. Αντίθετα, δύο ακόμα Βούλγαροι, που φέρονται να συμπληρώνουν την ηγετική ομάδα του κυκλώματος, εντοπίστηκαν στη Γλυφάδα και εκλήθησαν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση. Δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ωστόσο τα στοιχεία της εις βάρος τους δικογραφίας θα υποβληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Οικονομική Αστυνομία και η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία έθεσαν υπό επιτήρηση τους χώρους που ήλεγχε το κύκλωμα, δίχως η μία υπηρεσία να γνωρίζει τη συμμετοχή της άλλης στην έρευνα! Την 19η Μαΐου, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στις δύο εγκαταστάσεις (αποθήκες – εργοστάσια) στο Κορωπί και εντόπισαν, μεταξύ άλλων, μηχανές παρασκευής τσιγάρων και πολλά εκατομμύρια απομιμητικά τσιγάρα («μαϊμού») διαφόρων εμπορικών επωνυμιών. Συνελήφθησαν 16 Ουκρανοί εργάτες και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Κυπρίων. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, ο οποίος τους άφησε όλους ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα και ενώ μεσολάβησαν οι απαραίτητες συνεννοήσεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έκανε έρευνα σε μία ακόμα αποθήκη στο Κορωπί (την τρίτη συνολικά), καθώς και σε ένα καπνεργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Και εκεί εντοπίστηκαν τσιγαρομηχανές και πρώτες ύλες για την παρασκευή τσιγάρων, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν προσπαθήσει να εξαφανίσουν μέρος των πειστηρίων φορτώνοντάς τα σε νταλίκες με κοντέινερ, που επίσης εντοπίστηκαν.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το κύκλωμα διέθετε διασυνδέσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία ακόμα και την Ουγγαρία, απ’ όπου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες εισήχθησαν οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των τσιγάρων. Η συνολική ζημιά εις βάρος του Δημοσίου από την υπόθεση εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.