Τελεσίδικη καταδίκη για τον Κορτζίδη που προσφεύγει στον Άρειο Πάγο




Σε ποινή 4μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, Τάκης Κοροβέσης, για συκοφαντική δυσφήμιση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από την παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη, ενώ αναφέρεται και στον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην δημάρχου.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κορτζίδης δηλώνει ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

“Η Ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τελεσίδικα τον Χρ. Κορτζίδη και τον Τ. Κοροβέση σε φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση, για όσα συκοφαντικά είχαν γράψει για εμένα στην παραταξιακή τους εφημερίδα μετά από προσφυγή τους στο Εφετείο και ενώ είχαν ήδη καταδικαστεί Πρωτόδικα σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, οι κύριοι αυτοί έβγαλαν την πρώτη θλιβερή ανακοίνωση εναντίον μου. Από τότε ολόκληρη η πόλη έχει γίνει μάρτυρας της λυσσαλέας επίθεσης που δέχομαι καθημερινά μέσω, τόσο της παραταξιακής τους εφημερίδας, όσο και μέσω του διαδικτύου. Προσπαθούν, μάταια να κάνουν το άσπρο-μαύρο σε μια εποχή που όλοι βλέπουν το έργο που γίνεται.

Τους είχα προειδοποίησει αρκετές φορές, ότι εάν ξεπεράσουν την κόκκινη γραμμή και θίξουν την τιμή και την υπόληψη μου την απάντηση θα την λάβουν στις αίθουσες των δικαστηρίων όπως και έγινε μετά από συκοφαντικό δημοσίευμα εναντίον μου της παραταξιακής τους εφημερίδας .

Ενόψει δημοτικών εκλογών δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με συκοφάντες.
Προειδοποιώ όμως τα φερέφωνά τους ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη με τον αρχηγό τους εάν συνεχίσουν τον πόλεμο λάσπης εναντίον μου.

Στην πολιτική μου διαδρομή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και να κάνω πράξη όλα όσα έχω υποσχεθεί στον λαό της πόλης μας.
Καθημερινά κρίνομαι από τους δημότες για το έργο μου και μόνο γι αυτό σε μια πόλη που παρέλαβα σε απόλυτη παρακμή από τον πρώην Δήμαρχο.

Για τους μάρτυρες υπεράσπισης τέλος, του πρώην δημάρχου, Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και την πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μέλος των ΛΑΕ Νάντια Βαλαβάνη λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν.

Με ανακρίβειες προσπάθησαν να αθωώσουν τον σύντροφό τους, δεν έπεισαν όμως τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς. Δεν τα κατάφεραν παρά την αγωνιώδη προσπάθεια τους. Σύντομα όμως θα δούμε ποιο αόρατο νήμα συνδέει τα τρία αυτά πολιτικά πρόσωπα στον πόλεμο αυτό εναντίον μου αλλά και εναντίον της πόλης μας και της επένδυσης του Ελληνικού.

Υπόσχομαι να παραμείνω σταθερός τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου στην πορεία ανόδου του Δήμου μας, η οποία πλέον έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας να μας αποπροσανατολίσουν με τις συκοφαντικές τους επιθέσεις από τον στόχο μας αυτό αλλά ούτε και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο του Ελληνικού-Αργυρούπολης με συκοφαντικές αναφορές εναντίον μας”. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών έκρινε ενόχους τους Χρήστο Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κωνσταντάτου γιατί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας της παράταξής μας είχαμε γράψει άρθρο με τίτλο “Ζημιώνει το δήμο για χατίρι του Λάτση” – σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων – και τους επέβαλε την ποινή της 4μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Εμμένουμε ότι το πρόβλημα που αναδείχναμε στο δημοσίευμα αυτό, ότι δηλαδή υπήρχε πρόθεση της δημοτικής αρχής «… να καταργήσει συνολικά ή εν μέρει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο Α.Σ.Σουρμένων, προκειμένου να δημιουργήσει Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ή/και να μεταφέρει υπηρεσίες του δήμου που εκδιώκονται από τους χώρους που σήμερα στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού… » ήταν απολύτως αληθές.

Άλλωστε αυτό το ομολόγησαν στη δίκη ακόμη και μάρτυρες του Γιάννη Κωνσταντάτου.

Επίσης σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα χρόνο περίπου μετά το επίμαχο δημοσίευμά μας, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητα, πράσινο, αμαξοστάσιο και συνεργείο κλπ) στην συγκεκριμένη έκταση.

Εμμένουμε στην άποψή μας ότι η κριτική μας πως ο Γιάννης Κωνσταντάτος με την ταχτική του στο συγκεκριμένο θέμα, ζημιώνει το δήμο για χατήρι του Λάτση, είναι δικαιολογημένη και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διατυπώσαμε δε στο δικαστήριο τη θέση ότι η κριτική μας αυτή αποτελεί αξιολογική κρίση – που ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με αυτήν – κρίνεται στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Επισημάναμε ότι η καταδίκη μας για συκοφαντική δυσφήμιση θα συνιστούσε σοβαρό περιορισμό του δικαιώματος πολιτικής κριτικής. Με βάση μια τέτοια λογική, κόμματα και πολιτικοί που κριτικάρουν τις κυβερνήσεις ή τους αντιπάλους τους, ότι με την πολιτική τους, με συγκεκριμένες πράξεις ή παραλήψεις τους, υπηρετούν το κεφάλαιο ή συγκεκριμένα συμφέροντα ή ζημιώνουν τη χώρα κά, θα έπρεπε να λύνουν καθημερινά τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή θεωρούμε άδικη την σε βάρος μας καταδικαστική απόφαση, θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή της.

Σε αυτή τη φάση θα προσφύγουμε, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στον Άρειο Πάγο.

Ας μην βιάζονται ορισμένοι να πανηγυρίζουν.

Η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμη και στο τέλος του, το δίκιο θα νικήσει.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.