Ο λαδιάρης υψηλόβαθμος υπάλληλος της Πολεοδομίας Γλυφάδας




Ποιος είναι άραγε ο κύριος ΧΧ, υψηλόβαθμος υπάλληλος της Πολεοδομίας Γλυφάδας, που έχει διατελέσει και σε θέση «κλειδί» στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου;

Συνεργάζεται με γνωστούς κατασκευαστές και μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής και έχει βγάλει πολλά λεφτά που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό του;

Τα ερωτήματα αυτά τίθενται μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας “δημοκρατία” που έχει τίτλο: “Οι λαδωμένες καρέκλες της μικροεξουσίας”.

Δείτε αναλυτικά: dimokratianews.gr

Η καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας αφορά την Πολεοδομία Γλυφάδας και στέλεχός της, που, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία», συμμετέχει και σε δυο τρεις κατασκευαστικές. Όπως διαβάσατε.

Το αυτονόητο ασυμβίβαστο δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Με απλά λόγια, και σύμφωνα με την καταγγελία, ο υψηλόβαθμος υπάλληλος της Πολεοδομίας Γλυφάδας, που έχει διατελέσει και σε θέση «κλειδί» στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, διατηρεί παράλληλη (και επικερδή κατά τα φαινόμενα) επιχειρηματική δραστηριότητα, και συγκεκριμένα κατασκευαστικές εταιρίες. Συνεργάζεται -είναι συνέταιρος- με γνωστούς κατασκευαστές και μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής, με τους οποίους εμφανίζεται να έχει ακόμα και κοινές εταιρίες. Οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές και μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν εκτελέσει μεγάλα έργα στην περιοχή και έχουν εκμισθώσει (και συνεχίζουν μέχρι σήμερα) ακίνητα στον Δήμο Γλυφάδας ή στο Δημόσιο, εισπράττοντας υψηλά ενοίκια, πολλαπλάσια των τιμών της αγοράς.

Φέρεται δε ότι έχουν οργανώσει δίκτυο εντός του Δήμου Γλυφάδας, το οποίο νέμεται κατ’ αποκλειστικότητα τις δημοτικές συμβάσεις, εναντιωνόμενοι ακόμα και στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των Αρχών του δήμου.
Το κρούσμα κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, και ομάδα υπαλλήλων της Πολεοδομίας Γλυφάδας, λέγοντας: «Δεν ανεχόμαστε άλλο να γινόμαστε ρεζίλι στην κοινωνία εξαιτίας κάποιων κακών συναδέλφων». Το θέμα έχει κοινοποιηθεί μαζί με όλα τα συναφή έγγραφα στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στον δήμαρχο Γλυφάδας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Ο κύριος ΧΧ έχει κάνει πολλές δουλειές και έχει βγάλει πολλά λεφτά που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό του. Αν ανοίξετε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, θα το δείτε ξεκάθαρα. Επίσης, έχει πολλά ακίνητα και δεν ξέρουμε αν τα έχει δηλώσει στο “πόθεν έσχες”» καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως ο κύριος αυτός είναι ακόμα στη θέση του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.