Δύο δεκαετίες Φεστιβάλ Καραγκιόζη στην Νέα Σμύρνη




Από τις 17-20 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο
Πιστός στο ραντεβού του τα τελευταία 20 χρόνια ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει και φέτος Φεστιβάλ Καραγκιόζη, από τις 17 έως τις 20 Μαϊου, προσκαλώντας παιδιά και γονείς σε τέσσερις μαγιάτικες βραδιές, παρέα με τον λαϊκό ήρωα που φτιάχνει την ανοιξιάτικη διάθεσή μας και μπορεί ακόμα να μας κάνει να χαμογελάμε.
«Φέτος το Φεστιβάλ Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην οποία βρίσκεται το Αλσος Μικρασιατικής Μνημοσύνης, με μια σειρά από ενδιαφέροντα μνημεία αφιερωμένα στις αλησμονητες πατρίδες. Επιχειρούμε με αυτόν τον τρόπο να δούμε να συμπλέκονται η παράδοση με τη μνήμη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Η πρώτη παράσταση Καραγκιόζη στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πριν δύο ολόκληρους αιώνες στα Ιωάννινα. Από τότε και παρά την τουρκική καταγωγή του, ο Καραγκιόζης άρχισε να εντάσσεται στην ελληνική λαϊκή παράδοση για να γίνει σταδιακά ο φτωχός λαϊκός ήρωας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, ίσως γιατί καταφέρνει ακόμη να κεντρίζει τη συλλογική μας συνείδηση. Η Νέα Σμύρνη έχει μακρά παράδοση στο θεάτρο σκιών, καθώς σε αυτήν έζησε και εργάστηκε ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες καραγκιοζοπαίκτες, ο Μάνθος Αθηναίος. Το Φεστιβάλ Καργκιόζη παρουσιάζει ο νεοσμυρνιώτης καλλιτέχνης Τάσος Κώνστας, θαυμαστής του Μάνθου Αθηναίου και μαθητής του μεγάλου μας καραγκοζοπαίκτη Ευγένιου Σπαθάρη.

Πρόγραμμα Παραστάσεων
Πέμπτη 17/5 Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής
Παρασκευή 18/5 Ο μεγάλος κληρονόμος
Σάββατο 19/5 Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης
Κυριακή 20/5 Ο Καραγκιόζης ξενοδόχος
Ώρα έναρξης παραστάσεων 20.00

Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης
2132025922 & 924
Email: [email protected]
Site www.culturens.org

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.