Oι δήμαρχοι διεκδικούν αποζημιώσεις για τη ρύπανση (VIDEO)




Επτά μήνες μετά το ναυάγιο τοτ “Αγία Ζώνη ΙΙ” που μετέτρεψε σε “μαύρη θάλασσα” τον Σαρωνικό, μόλις 100 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου. Όπως αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής, πρόκειται κυρίως για εστιάτορες, αλιείς αλλά και τους δήμους Αλίμου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι δήμαρχοι Ανδρέας Κονδύλης και Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα και στον Κώστα Τάτση.

“Πριν η πετρελαιοκηλίδα χτυπήσει το παράκτιο μέτωπο της πόλης μας ο δήμος πήρε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει ιδιωτική εταιρία από την Βόρεια Ελλάδα και να θωρακίσει την παραλιακή ζώνη με φράγμα 3,5 χιλιομέτρων” είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

“Η όλη διαδικασία διήρκεσε 20 μέρες, κόστισε περίπου 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία σήμερα διεκδικούμε¨.

“Καταθέτουμε αγωγή αποζημίωσης ώστε να λάβουμε τουλάχιστον ότι δαπανήσαμε και ότι άμεσα ζημιωθήκαμε από το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη” στην περιοχή μας” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης.

Όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ, μετά το Πάσχα, θα γίνουν νέες μετρήσεις για την καθαρότητα των υδάτων αλλά και της άμμου στις ακτές των νοτίων προαστίων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.