Νέα Σμύρνη: Πρόταση αδελφοποίησης από το Vladikavkaz




Mια ευχάριστη έκπληξη επεφύλλασσε ο Ρώσος Ολυμπιονίκης της Ελεύθερης πάλης Khadartsev Makharbek για τον Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Σμύρνης, κατά την τελετή λήξης των 5ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων “Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας”, που διοργάνωσε ο Δήμος στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.

Ο Μakharbek, ο οποίος σήμερα είναι Δήμαρχος του Vladikafkaz, παρέδωσε, μέσω της Διευθύντριας του γραφείου του κυρίας Μatina Hodova, στο Δήμαρχο κ. Τζουλάκη πρόσκληση αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Κοινό στοιχείο των δύο δήμων είναι η προσφυγιά καθώς στη ρωσική πόλη, που ιδρύθηκε το 1784, κατέφυγαν την εποχή της δίωξής τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αρκετοί Πόντιοι.

Οι απόγονοί τους διψούν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο την επαφή με τη μητέρα πατρίδα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Δήμαρχο στο Vladikafkaz(=κάστρο του Καυκάσου) ζουν σήμερα πάνω από 3.500 Έλληνες.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη χαρά και θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες, και από τις δύο πλευρές, για την υλοποίησή της.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.