Μαρίνα Αλίμου: Τόπος παγκόσμιας συνάντησης του θαλάσσιου τουρισμού




Με την φιλοξενία περισσότερων από 350 Αμερικανών πρακτόρων – συνέδρων που βρίσκονται στην Αθήνα για το Ετήσιο Συνέδριο της ASTA – Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Γραφείων, σε μία κοινή τελετή λήξης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ και του Συνεδρίου, που έγινε στην Μαρίνα Αλίμου, ολοκληρώθηκε εχθές 16 Απριλίου 2018, το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού, που συνδιοργάνωσαν ο ΣΙΤΕΣΑΠ – Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, και η Εταιρεία Mact Media Group.


Στις πέντε μέρες του ΦΕΣΤΙΒΑΛ περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες βρέθηκαν στην Μαρίνα Αλίμου και γνώρισαν από κοντά τα περισσότερα από 140 σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα, περιηγήθηκαν τα 54 περίπτερα, παρακολούθησαν δύο Συνεδριακές Ημερίδες, με διακεκριμένους ομιλητές, απόλαυσαν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις από Συλλόγους παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, και γεύτηκαν εδέσματα που προετοίμασαν οι Αρχιμάγειροι, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».
Στην χθεσινή Τελετή Λήξης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αττικής,  Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος της FedHATTA  Λύσανδρος Τσιλίδης, και ο Πρόεδρος της ASTA  Zane Kerby ενώ από πλευράς ΣΙΤΕΣΑΠ χαιρέτησε τους προσκεκλημένους ο Γενικός Γραμματέας Ευθύμης Μπιμπής και εκ μέρους της διοργάνωσης ο Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA Group
Στην Τελετή και την εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ως εκπρόσωπος, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Ελένη Αυλωνίτου και ο Πρέσβης της Σερβίας.


Οι Αμερικανοί τουριστικοί επαγγελματίες συμμετέχοντες του Ετήσιου Συνεδρίου DESTINATION EXPO ASTA 2018 (American Society of Travel Agents), που συν-διοργάνωσε η FedΗΑΤΤΑ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού), περιηγήθηκαν στα σκάφη και ενημερώθηκαν από τους επαγγελματίες του γιώτινγκ και έθεσαν τις βάσεις για νέες συνεργασίες, επισκέφθηκαν τα Περίπτερα και απόλαυσαν και τα εδέσματα που προσέφερε η διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ και παρασκεύασαν οι αρχιμάγειροι.


Η διοργάνωση έληξε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, πάνω από τα σκάφη, ενώ ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ στην Μαρίνα Αλίμου για τις 11-14 Απριλίου 2019.
Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης ο Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA Group, δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, στο επόμενο έτος 2019 το φεστιβάλ θα αναβαθμιστεί και θα πάρει παγκόσμιες διαστάσεις μιας και ο στόχος είναι να γίνει η μαρίνα του Αλίμου τόπος παγκόσμιας συνάντησης θαλάσσιου τουρισμού και yachting”.

Κατά τη τελετή λήξης και με την παρουσία πολλών ξένων προσκεκλημένων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης δήλωσε:
“Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας το συγκριτικό μας πλεονέκτημα το οποίο δεν είναι άλλο από το παράκτιο μέτωπό μας, στηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες. Το συγκεκριμένο προϊόν με την ανάλογη προσοχή από την Πολιτεία αλλά και με σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις στον κλάδο είναι δυνατό να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Ελπίζουμε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με το πρώτο festival στην μαρίνα του Αλίμου να συνεχιστεί και να ενταχθεί”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.