Η καρδιά του θαλάσσιου τουρισμού χτυπάει στη μαρίνα Αλίμου
Περισσότερα από 100 σκάφη, μικρά και μεγάλα, όλων των τύπων, θα βρίσκονται από σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, στη μαρίνα Αλίμου, με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ-Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες του κλάδου, θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε σκάφη, να ενημερωθούν για τους παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς, να παρακολουθήσουν μίνι συνεδριακές ημερίδες για τους επαγγελματίες και το κοινό όπως και επιδείξεις από τις διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν μ’ ένα σκάφος. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν με κληρώσεις μικρά ή μεγάλα ταξίδια και να ενημερωθούν για τη λειτουργία των σκαφών ακόμα και την απόκτησή τους.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μουσικές, γαστρονομικές και χορευτικές από διάφορους προορισμούς.

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Σύνδεσμος Τουριστικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος –ΣΙΤΕΣΑΠ και η εταιρεία MACT MEDIA Group και όπως υποστηρίζουν θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες να γνωριστούν και να παρουσιάσουν τα σκάφη και τις υπηρεσίες τους προς ένα ευρύ κοινό, ακόμη και ξένους επαγγελματίες (buyers) που έχουν προσκληθεί.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κων. Τσέγα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ [ΜΟΝΙΜΟΥ] ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του κλάδου του γιώτινγκ, για πρώτη φορά οργανώνει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ μία «ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στην Μαρίνα Αλίμου, την μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας, που είναι η κύρια επαγγελματική βάση των σκαφών στην Αττική.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Πρωτεύουσας, αλλά και άλλους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες, να γνωρίσουν από κοντά την μοναδικότητα της απόλαυσης των Ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με την βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες.
Την βδομάδα μετά το Πάσχα 2018, στην Μαρίνα Αλίμου, περισσότερα από 100 σκάφη, μικρά και μεγάλα, όλων των τύπων, θα περιμένουν οικογένειες, ζευγάρια, παιδιά, νέους, φιλικές παρέες και μεμονωμένους, άτομα όλων των ηλικιών – γιατί προσφέρεται για όλους η δυνατότητα να κάνουν ημερήσιες, ολιγοήμερες ή πολύ-ήμερες περιηγήσεις με σκάφη – που θέλουν να εξοικειωθούν με δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας, και με την μοναδική εμπειρία να πλέεις πάνω στο νερό.
Θα είναι μία πλωτή αλλά και χερσαία έκθεση και τόπος δραστηριοτήτων που απευθύνεται κυρίως στο Ελληνικό κοινό, αλλά και εκτός Ελλάδος, σε όλους που θέλουν να γνωρίσουν αυτήν την δραστηριότητα και την μορφή αναψυχής.
Στους προβλήτες της Μαρίνας Αλίμου, οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν σε σκάφη, να ενημερωθούν για τους παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς, να παρακολουθήσουν μίνι συνεδριακές ημερίδες για τους επαγγελματίες και το κοινό και να παρακολουθήσουν επιδείξεις από τις διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν με ένα σκάφος.
Στην διάρκεια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ θα πραγματοποιηθούν θα γίνονται εκδηλώσεις μουσικές, γαστρονομικές, χορευτικές, από τους διάφορους προορισμούς.
Για τους επαγγελματίες είναι μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν και να παρουσιάσουν τα σκάφη και τις υπηρεσίες τους, προς ένα ευρύ κοινό, ακόμη και ξένους επαγγελματίες (buyers) που έχουν προσκληθεί.

Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ θα προβληθούν οι διάφορες δραστηριότητες στις παράκτιες και νησιώτικες περιοχές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, αλλά και να δοκιμάσουν, με κληρώσεις, μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα.

Η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP έχει αναλάβει την Οργάνωση της Εκδήλωσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 2100129575 , με email στο [email protected] και μέσω της ιστοσελίδας www.yachtingfestivals-athens.com

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.