Φόλες στον Υμηττό: Τα τελευταία νέα από το μέτωπο




(Τα τελευταία νέα για τις φόλες στο δάσος από την Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού)

Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πολλές λανθασμένες πληροφορίες, προτείνεται προς όλες τις πλευρές, σύνεση, ψυχραιμία και εγρήγορση. Τα γνωστά στοιχεία, μέχρι στιγμής, έχουν ως εξής:
– 12 νεκρά ζώα (11 αλεπούδες και 1 δεσποζόμενος σκύλος). Κανένα αδέσποτο δεν βρέθηκε νεκρό στην συγκεκριμένη περιοχή ή από τη συγκεκριμένη αιτία. Άλλωστε πρόκειται για δασική έκταση στην οποία δεν υπάρχουν αδέσποτα παρά μόνο άγρια ζώα.
– Μαζεύτηκαν περί τα 15 δηλητηριασμένα δολώματα που δεν είχαν, ευτυχώς, ακόμη καταναλωθεί.
– Η έκταση (βλ. χάρτη) στην οποία εντοπίστηκαν νεκρά ζώα και δηλητηριασμένα δολώματα εκτείνεται από την Αιξωνή έως τα νότια του Κορωπίου (γύρω από την κορυφή Κακοβούλα, περιοχή Πευκώνα, πάνω από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη) και από τους δασικούς δρόμους πάνω από το νεκροταφείο Βούλας έως βόρεια της κορυφής Σταυραετός.
– Έχουν ασκηθεί μηνύσεις σε ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ΑΤ Κορωπίου και έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο.
– Ο νεκρός (δεσποζόμενος) σκύλος και δείγματα των δολωμάτων εστάλησαν με μέριμνα του ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τις απαραίτητες κτηνιατρικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
– Νεκρές αλεπούδες και δείγματα δολωμάτων εστάλησαν με μέριμνα της Ε.Δ.Ν.Υ. στο αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης για τις απαραίτητες ενέργειες και εξετάσεις.
– Δολώματα εστάλησαν με μέριμνα του ΑΤ Κορωπίου για τοξικολογικές εξετάσεις.
– Οι έρευνες και η περισυλλογή των δολωμάτων και νεκρών ζώων έγιναν κυρίως από εθελοντές και κατοίκους.
– Τα δηλητήρια που χρησιμοποιήθηκαν είναι ισχυρότατα και σκοτώνουν ακαριαία, είναι δε ικανά να σκοτώσουν και άνθρωπο.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν και πολλές εικασίες ακούγονται στα μέσα και στο ίντερνετ, δυστυχώς ως συνήθως από εκείνους που δεν φάνηκαν καν στο βουνό. Όμως, αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε τώρα, είναι να αφήσουμε τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να παρέχουμε όποια συγκεκριμένα και αξιοποιήσιμα στοιχεία διαθέτουμε για να διευκολύνουμε το έργο τους. Η διασπορά ανυπόστατων, φαντασιακών και τρομοκρατικών πληροφοριών δεν βοηθάει και αποσυντονίζει την έρευνα. Αν έχετε οποιοδήποτε στοιχείο απευθυνθείτε στο ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και καταθέστε το. Βοηθήστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να προστατέψουμε την κοινή περιουσία όλων μας, που είναι η φύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ από τη μαζική δολοφονία στη Βούλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.