Eστία Νέας Σμύρνης: Οι εκδηλώσεις του Απριλίου




Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ: «Ιεροσόλυμα, η Αγία Πόλη.»
Ένα οδοιπορικό στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη που δέχθηκε την παρουσία του Θεού. Στην Αγία Γραφή είναι γνωστή με το όνομα «Σαλήμ».
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00
Τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιούν επίσκεψη στο «Μουσείο του Λυκείου των Ελληνίδων»,επί της οδού Δημοκρίτου 7 στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκτίθενται φορεσιές και κεντήματα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 19 Απριλίου στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00. Τηλέφωνο: 210 9333702

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00
Λογοτεχνικό Σαλόνι.
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κ. Πάρι Κατσίβελου με τίτλο «Με πυξίδα το ΦΩΣ». Μετά την επιτυχημένη ομιλία του τον μήνα Δεκέμβριο στην ΕΣΤΙΑ, ο συγγραφέας και καθηγητής Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και ποιοτικής δημοσιογραφίας του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K., θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν: η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη και η Εκδότρια κα Μάνια Μακρή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 08:00
Τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιούν επίσκεψη στο Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στο Λυγουριό Αργολίδας. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να ενημερωθούν για μια από τις πιο πλούσιες συλλογές εκθεμάτων της Ευρώπης. Θα υπάρξει πλήρης ξενάγηση σε 6.000 απολιθώματα, όστρακα, έντομα ακόμη και ολόκληρες συλλογές αμμωνιτών της περιοχής του Ασκληπιείου, που υπήρξαν 530.000.000 έως και 3.000.000 χρόνια πριν.
Στην ίδια περιοχή, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον κήπο των ΒΙΟΕΛΑΙΩΝ με ξενάγηση στους χώρους παραγωγής ελαιόλαδου και θα ακολουθήσει προαιρετικά ελαιογευσιγνωσία σε μπουφέδες με εδέσματα με ελιές και λάδι. (κόστος συμμετοχής 5 ευρώ.)
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Λυγουριό για φαγητό και θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για καφέ και περίπατο στην παραλία της Επιδαύρου.
Κόστος συμμετοχής επίσκεψης: 15 ευρώ (έξοδα μεταφοράς)
Γενική είσοδος στο Μουσείο: 2 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 25 Απριλίου στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00. Τηλέφωνο: 210 9333702

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00
Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Καππαδοκία». Ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Βεϊνόγλου, η οποία σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Παρίσι. Ακόμη έχει ασχοληθεί με την εθνολογική έρευνα και μελέτη, με αντικείμενο την Ιστορική Λογοτεχνία και το αρχειακό υλικό που προέρχεται από τον Μικρασιατικό χώρο.
Συγχρόνως θα υποδεχθούμε και θα καλωσορίσουμε τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονα.
Επίσης, στον χώρο της Πινακοθήκης θα λειτουργήσει Έκθεση Μικρασιατικού Ελληνικού Κεντήματος (Ι. Κερεστετζή) από το τμήμα Κεντήματος της ΕΣΤΙΑΣ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.