Χρονιά των πολλών ρεκόρ ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος!




Ρεκόρ συμμετοχών σε όλους τους αγώνες!
♦ Ρεκόρ διαδρομής από τον Ουκρανό Serphi Popov με επίδοση 1.11.38!, από το 2010
♦ Ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες από την αμερικανίδα James Sadie με 1.28.08!, από το 2011
♦ Ρεκόρ συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά 4-14 χρόνων!
♦ Ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις Εκδηλώσεις!
♦ Ρεκόρ συμμετοχών των Εθελοντών και των Εθελοντικών μας Ομάδων!
♦ Ρεκόρ νέων συνεργασιών!

Περισσότεροι από 4.000 δρομείς από 38 χώρες όλου το κόσμου και συνολικά πάνω από 6.000 συμμετέχοντες σε όλες τις Εκδηλώσεις, αριθμός ρεκόρ, έδωσαν ραντεβού την Κυριακή 22 Απριλίου στο Φλοίσβο για τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες. Στην ένατη χρονιά της η διοργάνωση με τη συνδρομή των περισσότερων από 300 εθελοντών της, κατάφερε να ενώσει με επιτυχία μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του τρεξίματος που στήθηκαν στην εκκίνηση των έξι διαφορετικών κουρσών στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Κεντρικό τους σύνθημα, ήταν το «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!», ενισχύοντας με τη στάση τους τους σκοπούς της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας.

Όλοι τους απόλαυσαν την ανανεωμένη παραλιακή διαδρομή που αγκαλιάζει το Φαληρικό Όρμο και έχει εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα ενώ ευχαριστήθηκαν την κίνηση στην άδεια από αυτοκίνητα λεωφόρο Ποσειδώνος.

Παράλληλα, υπό τη σκέπη του πρώτου ιστορικά ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αναπτύχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, δείχνοντας πως το τρέξιμο έχει πολλές πτυχές πέρα από την γνωστή αθλητική του.

Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονομένοι μουσικοί από το Ωδείο Παλαιού Φαλήρου έπαιξαν μελωδίες για να ενθαρρύνουν τους δρομείς και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα».

Στις τελετές των βραβεύσεων βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου “Η Τιτάνη.

Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στις απονομές, μεταφέροντας τα μετάλλια και υποστηρίζοντας τη διαδικασία.

Στο μεγάλο άθλημα της ημέρας, τον Ημιμαραθώνιο, πρώτος το νήμα έκοψε ο Serphi Popov από την Ουκρανία με επίδοση 1.11.38, νέο ρεκόρ διαδρομής από το 2010.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Michael Ambrose από την Αμερική με 1.20.29, και την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Ντάμκας από την Ελληνική Αστυνομία με 1.23.29.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών στο πιο ψηλό βάθρο ανέβηκε η αμερικανίδα James Sadie με 1.28.08, νέο ρεκόρ διαδρομής από το 2011, με δεύτερη την ολλανδέζα Agnes Gruschka με 1.32.22.

Τρίτη ήρθε η Παυλίνα Σαραντοπούλου από την ομάδα PFRT με 1.33.29.

Στην κούρσα του τετάρτου μαραθωνίου, το πρώτο μετάλλιο κέρδισε ο πρωταθλητής μας Μιχάλης Καλομοίρης με την ομάδα του Athens Training σημειώνοντας 36.02.

Πίσω του ήρθε ο Kώστας Δρόσος της ομάδας Outrun με 39.21 και τρίτος ο Άγγελος Δάνιας της ομάδας Outdoor Games Running Team με 42.00. Από την πλευρά των γυναικών, νικήτρια στέφθηκε η Ειρήνη Πουλάκη της Novasports Running Team με 45.54 και δεύτερη ήρθε η βρετανίδα Κelly Chedotal με 51.08, έχοντας τρίτη την Ελισσάβετ Βαφειαδάκη της ομάδας των υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση με 52.47.

Στον αγώνα διασκέδασης (Fun Run) πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Νίκος Βαρδάλας, αθλητής της Novasports Running Team με 19.45, αφήνοντας πίσω του τον Απόστολο Βιτζηλαίο με 19.49.

Τρίτος κατετάγη ο Σωτήρης Γιαννέλλης του TOYLAS TEAM με 19.52. Για τις γυναίκες, νικήτρια ανακηρύχθηκε η Βασιλική Αβδούλα με επίδοση 20.34, έχοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Ειρήνη Καρπαθίου του Marathon Club με 22.13 και τρίτη την Σπυριδούλα Σορόλη  πολύ κέφι, περπάτησαν τα 5 χιλιόμετρα οι δρομείς του Δυναμικού Βαδίσματος, μιας και απόλαυσαν τη θέα του Φαληρικού Όρμου από ψηλά, περνώντας από τις ταράτσες των κτηρίων της Εσπλανάδας.

Αθρόα ήταν η συμμετοχή μικρών δρομέων (πάνω από 600) στο Chiquita Athens Kid Run που ετρεξαν τα 1.000 μέτρα πλημμυρίζοντας την Μαρίνα Φλοίσβου με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Μαζί τους ήταν και εκείνοι που επέλεξαν τον Αγώνα Κοινωνικής Πρσφοράς και με την εγγραφή τους ενίσχυσαν τους σκοπούς του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», αλλά και εκπρόσωποι του συλλόγοι με τα παιδιά που φροντίζουν και πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή 17 διακεκριμένων αστυνομικών – μελών της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αστυνομίας ώστε να βοηθήσουν στη μετάδοση των μηνυμάτων του «Άλματος».

Αυτοί οι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που υπηρετούν στο σώμα, νωρίτερα είχαν κάνει επίδειξη στα παιδιά των ολυμπιακών αθλημάτων, εισάγοντάς τα στον κόσμο του αθλητισμού

Ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, ήταν ο Μιχάλης Καλομοίρης που ήρθε για μια ακόμα χρονιά στο Φάληρο για να τρέξει την όμορφη παραλιακή διαδρομή και κέρδισε του τέταρτο του μαραθωνίου«Η καινούργια διαδρομή είναι πολύ ωραία.

Βλέπουμε πολύ ωραία πράγματα καθώς φεύγουμε.  Είναι όμως πιο απαιτητική αλλά έχει πολλές προοπτικές για να γίνει ακόμα καλύτερη. Πέρυσι και πρόπερσι έκανα τη σκυτάλη μαζί με δύο φίλους συναθλητές αλλά φέτος δεν υπήρχε εξαιτίας της ιδιομορφίας της διαδρομής. Αποφάσισα να τρέξω το τέταρτο στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Είναι ένας αγώνας που τον στηρίζω. Έχω στον Κώστα το Λιαπή ιδιαίτερη εκτίμηση οπότε δεν θα μπορούσα να μην είμαι κι εδώ φέτος. Γενικότερα η φετινή διοργάνωση είναι πολύ ωραία με ποικίλες δραστηριότητες, πολιτιστικές, αθλητικές, τουριστικές.

Αυτές οι προσπάθειες είναι αξιέπαινες, αξιόλογες και πρέπει όλοι μας να τις στηρίζουμε», δήλωσε ο αθλητής μετά τον τερματισμό του.

Για πρώτη φορά ήρθε στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο ο νικητής της διαδρομής  Serphi Popov από την Ουκρανία αλλά το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε απ’ το να κάνει ρεκόρ αγώνα με 1.11.38. «Ήταν όνειρό μου να τρέξω στην Ελλάδα. Έχω επισκεφτεί δύο ακόμα φορές τη χώρα αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Αθήνα. Είχα βάλει σκοπό να τρέξω τον ημιμαραθώνιο εδώ.

Ήλπιζα πως θα έπαιρνα κάποια από τις πρώτες θέσεις αλλά τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα την πρώτη. Η διαδρομή είναι αρκετά γρήγορη αλλά είναι λίγο ενοχλητικά όλα αυτά τα ζικ ζακ.

Είχαμε όμως καλή υποστήριξη από τον κόσμο και τους άλλους δρομείς. Αυτή την εποχή του χρόνου όπου ο καιρός δεν είναι τόσο ζεστός ή τόσο κρύος είναι ο ιδανικός καιρός για τρέξιμο εδώ», ανέφερε ο δρομέας που στη χώρα του ασχολείται και με τη δημοσιογραφία.

Την ημέρα των αγώνων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, έτρεξε η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Το Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»  συγκέντρωσαν πολλά ζεύγη αθλητικών παπουτσιών που ήταν σε καλή κατάσταση, από τους δρομείς και το κοινό τυ Ποσειδωνίου που τα άφησε τους ειδικούς κάδους συλλογούς.

Τώρα, όλα τα ζευγαριά θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αναδεικνύοντας την σημασία της αλληλεγγύης στους καιρούς της κρίσης που περνάει η Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον ίδιο φορέα, και τη συνεισφορά της Colgate-Palmolive πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά η δράση «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» .

Έτσι, στήθηκαν περισσότεροι από 80 κάδοι για την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών με στόχο να συμβάλουν όλοι στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης

Τα οργανικά απορρίμματα τοποθετήθηκαν στους κάδους με την κατάλληλη σήμανση ενώ στην αφετηρία και τερματισμό υπήρχαν δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία συγκεντρώθηκε νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Ένα άλλο σημαντικό κοινωνιό πρόγραμμα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ήταν και ο «Μαραθώνιος ζωής» με τη σφραγίδα της Marathon Team Greece by MariaPolyzou και την ενίσχυση του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου. Τα μέλη της δρομικής ομάδας της Μαρίας Πολύζου, πρέσβειρας της διοργάνωσης έτρεξαν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδα» με σκοπό την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, έκλεισε τις πόρτες της, η έκθεση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες σχεδίασαν ή ζωγραφισαν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου.

Συνολικά, εκτέθηκαν 840  έργα διαφορετικών τεχνικών (Ακουαρέλα, Κολάζ, Μαρκαδόροι, Μικτή τεχνική, Μολύβι, Ξυλομπογιές, Παστέλ και Τέμπερα). Όλα τα έργα ζωγραφικής θα δημοσιευτούν σύντομα στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου.  Την αξιολόγηση των έργων έκανε επιτροπή ειδικών ενώ για τους τελικούς 9 νικητές έγινε κλήρωση μεταξύ των επικρατέστερων δημιουργιών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.