Αντιδράσεις για την επίσκεψη Γάβρογλου στην Αργυρούπολη




Η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης  με αφορμή την αποψινή εκδήλωση – συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γάβρογλου εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Συνάδελφοι, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, στην πόλη μας και την σχετική επιστολή-κάλεσμα, που απέστειλε το Προεδρείο της Ένωσης Γονέων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για την αντίθεσή και την άρνηση συμμετοχής μας, στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Απο τον περασμένο Ιούλιο του 2017, ηρθε πρόταση απο τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης, για επίσκεψη του Υπουργού στην πόλη και την διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα την Παιδεία. Ο εκπρόσωπος στο ΔΣ της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συμφώνησε με την προϋπόθεση να διοργανώσουμε Ημερίδα για την Παιδεία, με συγκεκριμένη θεματολογία, πρόγραμμα ομιλιών, με προσκεκλημένους, την ΑΣΜΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τις Ενώσεις Γονέων γειτονικών Δήμων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, γονείς και φυσικά τον Υπουργό. Ο σκοπός της Ημερίδας ήταν να δωθεί χρόνος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και σ’ολους τους φορείς της εκπαίδευσης, να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος.  Στους εννέα μήνες που προηγήθηκαν και έπειτα                      απο δέκα επαφές του Προέδρου της Ένωσης, με το γραφείο του Υπουργού, δεν ηταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Παιδείας, (δεν μας προξενεί εντύπωση, καθώς ο Υπουργός αποφεύγει συστηματικά συναντήσεις με τους φορείς της εκπαίδευσης, εαν δεν στέλνει τα ΜΑΤ όπως στην περίπτωση των αναπληρωτών καθηγητών), αντ’ αυτού, μας μοιράστηκε αφισάκι, απο Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας, την Πέμπτη 26/4 στο Μ. Θεοδωράκης. Μάλιστα σήμερα μας ήρθε μήνυμα-πρόσκληση απο την Ένωση, που καλεί τους συλλόγους και γονείς να συμμετάσχουν στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης, πιστεύει οτι η Ένωση Γονέων οφείλει να κουβεντιάζει και να  λειτουργεί μέσα απο τα συλλογικά όργανα (Ομοσπονδία-ΑΣΓΜΕ), να συμβάλει στον διεκδικητικό χαρακτήρα, που πρέπει να έχει στην πράξη το γονεϊκό κίνημα, και μην κινείται απο μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες  συμμετέχοντας στην σημερινή εκδήλωση, ώστε να γίνει το ακροατήριο στην επικοινωνιακή  φίεστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.