Δούρου και Ανδρούτσου υπέγραψαν τη σύμβαση για τη διαπλάτυνση της Αγίου Δημητρίου




Υπογράφηκε, στις 22 Φεβρουαρίου 2018, από τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο “Διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, από την οδό Θεομήτορος μέχρι την οδό Γράμμου”.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη δημοπράτηση ενός έργου ζωής για την πόλη, που θα καλύψει ανάγκες των πολιτών για ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στο βασικό οδικό δίκτυο του Δήμου.

Το έργο, που περιγράφεται στην υπ’ αρ. 37/2017 τεχνική μελέτη του Δήμου Αγίου Δημητρίου και εγκρίθηκε με την υπ’ αρ. 92/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως αντικείμενο:
α) Τη διαπλάτυνση της Λ. Αγ. Δημητρίου από την οδό Γράμμου έως την οδό Θεομήτορος, σε συνολικό μήκος 1861,63 μ.
β) Τη βελτίωση ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων στη συμβολή της Λ. Αγ. Δημητρίου με:
-την οδό Άλκη Αργυριάδη
-την οδό Αγ. Βαρβάρας
-την οδό Θεομήτορος
και περιλαμβάνει εργασίες αστικής οδοποιίας, υδραυλικών, ειδικών αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 5.385.000€ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Αγίου Δημητρίου και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

Σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής , ενέκρινε ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Αγίου Δημητρίου . Αφορά την Διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου προϋπολογισμού 5.385.000,00€ και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής . Το Έργο θα εκτελεστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Η Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου είναι βασικός άξονας του Δήμου και με το Έργο θα αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής των Δημοτών παρέχοντας ασφαλή και ευκολότερη μετακίνηση.

Publié par Kapatais Christos sur jeudi 25 mai 2017

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.