Cine Άλιμος: “Κάποιοι έχουν στήσει μηχανή καταγγελιών”




Με αφορμή τις καταγγελίες για το Cine Άλιμος, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 28 Μαρτίου σε στελέχη της αντιπολίτευσης που πολεμούν με διάφορους τρόπους όχι μόνο το θερινό σινεμά, αλλά και άλλες δράσεις της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος μάλιστα είπε ότι πολλές από τις καταγγελίες έχουν γίνει στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου εργάζεται η αδελφή της Ελένης Μπελιά, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”.

Η κ. Μπελιά δεν απάντησε στον δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα και τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν κατά του κινηματογράφου, αλλά η παράταξή της είχε ψηφίσει λευκό γιατί ζητούσε περισσότερη διαφάνεια  στον τρόπο λειτουργίας του.

Δείτε τι είπε ο Ανδρέας Κονδύλης:

“Κάποια στελέχη παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχουν στήσει μηχανή καταγγελιών, εναντίον του δήμου με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να έχει μετατραπεί το Δημαρχείο σε ένα απέραντο δικαστήριο.

Δεν θα μείνουν όμως έτσι αυτά, θα απολογηθούν και αυτοί που μας κατηγορούν. Έχουμε κυνηγηθεί ανελέητα. Σε ένα μεγάλο ντουλάπι έχουμε μαζέψει μια στοίβα καταγγελιών σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς. Έχουμε χάσει το μέτρημα.

Πολλές από τις καταγγελίες τις έχει κάνει η κ. Μπελιά στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου εργάζεται η αδελφή της.

Είναι θέμα πολιτικής δεοντολογίας. Εγώ δεν θα πήγαινα να σας καταγγείλω, σε υπηρεσία που εργάζεται ο αδελφός μου. Ας μην λέει η κυρία συνάδελφος ότι σημειώνονται παραβάσεις.

Οι παραβάσεις κρίνονται από τα αρμόδια όργανα. Περιμένετε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τότε θα τα πούμε”. Λέτε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια που; Στην επιλογή των ταινιών; Αγκαλιάσατε την καταγγελία ενός κατοίκου και τώρα γύρισε μπούμερανγκ στην παράταξή σας”.

Όσον αφορά το πρόστιμο των 75.000 ευρώ που έχει επιβληθεί από την Πολεοδομία Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο δήμαρχος είπε:

“Έχουμε κάνει ενδικοφανή προσφυγή. Υπάρχει εγκεκριμένη άδεια διαμόρφωσης του χώρου από την Πολεοδομία,  εάν και εφόσον μετά από χρόνια συζητηθεί η υπόθεση τότε θα αποδειχθεί ότι έχουμε δίκιο και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουμε κανένα πρόστιμο”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η αντιδήμαρχος Αναστασία Σιμητροπούλου:

“Ο θερινός κινηματογράφος είναι κοινωνικό αγαθό. Άλλαξε την όψη της παραλίας. Όσοι τον πολεμούν έρχονται αντιμέτωποι με τον κόσμο. Θα έπρεπε όλοι μαζί να προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Το σινεμά θα ανοίξει την 1η Ιουνίου”.

Η αντιδήμαρχος Δώρα Σύρμα ανέφερε το σχόλιο μιας κοπέλας με κινητικά προβλήματα:

“Είναι το μοναδικό μέρος που μπορώ να βγω για βόλτα και διασκέδαση. Θα ήταν έγκλημα αν έκλεινε ένας τέτοιος χώρος”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πόλεμος» για το Cine Άλιμος (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.