Ζωοφιλική εκπαίδευση στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου




Άλλο ένα σχολείο της πόλης, το 17ο Δημοτικό, ξεκίνησε “το ταξίδι” στον κόσμο των ζωοφιλικών εκπαιδεύσεων.
Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, ήμασταν εκεί με την εξαιρετική εκπαιδεύτρια – εθελόντρια Έλενα Αποστολίδου από τις Ζω.ΕΣ και συναντήσαμε τις Ε’, ΣΤ’, Γ’ και Δ’ τάξεις για δύο ξεχωριστές εκπαιδεύσεις.

Το πρόγραμμα των ζωοφιλικών εκπαιδεύσεων είναι εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας, απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας και στην ενεργοποίηση της ενσυναίσθησης στα παιδιά.
Το τεράστιο ενδιαφέρον και η δίψα για γνώση στα θέματα προστασίας των ζώων από τα παιδιά, μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους για το μέλλον των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην Ελλάδα.
Γιατί το θλιβερό φαινόμενο των αδέσποτων ζώων δεν θα εξαλειφθεί αν κλείσουμε τα μάτια και δεν κάνουμε τίποτα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Θα λυθεί οριστικά όταν συνειδητοποιήσουμε πως τα αδέσποτα δεν “πέφτουν από το διάστημα”, αλλά τα δημιουργεί ο άνθρωπος, ως ασυνείδητος κηδεμόνας, που είτε δεν στειρώνει το σκύλο του είτε τον εγκαταλείπει (αστείρωτο) στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.