Εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο της Γλυφάδας
(από το newsit.gr)

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι δημότες της Γλυφάδας που επισκέπτονται το νεκροταφείο της περιοχής. Και αυτό γιατί βλέπουν δεκάδες νεκρούς να θάβονται σε σαρκοφάγους από γυψοσανίδα στριμωγμένοι σε ένα διάδρομο που παραπέμπει σε “ομαδικό τάφο”.
Η έλλειψη χώρων ταφής σε συνδυασμό με το αποτυχημένο εγχείρημα της μεταφοράς του νεκροταφείου στην περιοχή της παλιάς βάσης της αεροπορίας έχει αναγκάσει τους υπεύθυνους να «θάβουν ομαδικά» τους νεκρούς σε μια πρόχειρη εγκατάσταση την ώρα που δεκάδες σοροί παραμένουν στα ψυγεία για μέρες μέχρι να αδειάσει ένα μνήμα.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο κοιμητήριο παροτρύνουν τους συγγενείς των νεκρών να μεταφέρουν τους ανθρώπους τους σε νεκροταφεία άλλων δήμων καθώς στις πρόχειρες, γύψινες σαρκοφάγους θάβουν σορούς την μια πάνω στην άλλη.

Όπως καταγγέλλει στο newsit.gr η κ. Σουζάνα, η οποία έθαψε χθες (16.02.2018) τη μητέρα της στο νεκροταφείο της Γλυφάδας, η σορός τάφηκε σε μια γύψινα σαρκοφάγο, πάνω από το χώμα, μετά από εννέα ημέρες αναμονή στα ψυγεία του κοιμητηρίου.

«Η μάνα μου έφυγε στις 7 του μήνα και η κηδεία έγινε χθες. Κανονικά μας είχαν πει πως θα την θάψουν στις 23 του μήνα και όλο αυτό τον καιρό την είχαν στο ψυγείο χωρίς να μας ρωτήσει κανείς αν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε για όλο αυτό. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο νεκροταφείο της Γλυφάδας», τονίζει η κ. Σουζάνα στο newsit.gr.

«Μας είπαν ότι μπορεί να βάλουν και άλλον πάνω από τη μάνα μας»

Μάλιστα όπως λέει είδε τη μητέρα της να μπαίνει σε μια γύψινη τρύπα πλάι σε πέντε ακόμη νεκρούς. «Έχουν ρίξει ένα παλιό μαντρότοιχο και θάβουν εκεί τον κόσμο, προσωρινά όπως λένε. Στην ουσία δεν είναι ταφή. Δεν είναι καν στο χώμα. Και μας είπαν ότι μπορεί να βάλουν και άλλον πάνω από τη μάνα μας. Μας έλεγαν πως αν ο καιρός το επιτρέψει θα κάνουμε την κηδεία», καταγγέλλει.

Η ίδια αποκαλύπτει ότι την παρέπεμψαν στο νεκροταφείο του Σχιστού. Η κ. Σουζάνα, όπως και αρκετοί ακόμη κάτοικοι της Γλυφάδας, κάνουν λόγο για μια κατάσταση ασφυξίας που θυμίζει εικόνες από «ομαδικούς τάφους» σε έναν από τους πλέον πολυπληθείς δήμους της Αττικής.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT.GR

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο της Γλυφάδας

  • 18/02/2018 at 7:46 μμ
    Permalink

    Για πιο αποτυχημένο εγχείρημα μεταφοράς αναφέρεστε. Το καινούργιο νεκροταφειο του Δήμου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδωθη. Όσο για τους πολύ ορόφους τάφους είναι συνήθης πρακτική σε νεκροταφεία του αστικού ιστού που έχουν κορεσθει

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.