Ελληνικό-Αργυρούπολη: Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε πάνω από 2700 παιδιά




Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού” οργάνωσε και υλοποίησε πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου από τον Δεκέμβριο 2017 έως και τον Φεβρουάριο 2018.

Για το πρόγραμμα συνεργάστηκαν τα Τμήματα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. Τον συντονισμό από πλευράς του Οδοντιατρικού Συλλόγου είχε η κ/α Γκουρτσογιάννη και από τον Δήμο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Οδοντίατρος κ/ος Νικοθόδης.

Εξετάσθηκαν πάνω από 2700 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία,τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία του Δήμου.

Μετά την εξέταση οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν εγγράφως για την στοματική υγεία των παιδιών τους,τις τυχόν ανάγκες για θεραπεία ενώ δόθηκαν οδηγίες για την πρόληψη των νοσημάτων του στόματος.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν άριστη. Η προληπτική αυτή δράση στέφθηκε για μία ακόμη φορά με επιτυχία. Τίποτα όμως δεν θα γινόταν αν δεν στηρίζονταν σε όλους αυτούς τους οδοντιάτρους της περιοχής μας που εθελοντικά και με μεγάλη διάθεση για προσφορά δήλωσαν την ενεργή παρουσία τους καθημερινά και προήγαγαν την έννοια του εθελοντισμού. Οι συμμετέχοντες οδοντίατροι τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα είναι οι:

· Σιτρά Βάσω

· Γκανά Ελένη

· Παυλίδου Χριστίνα

· Παναγιώτου Ελένη

· Τερζίμπαση Ελίνα

· Γκίκας Γιάννης

· Καλλιώρα Βιολέτα

· Λιαράκου Κατερίνα

· Κυριακόπουλος Δημήτρης

· Ρουβέλα Άννα

· Φατούρου Ευσταθία

Η πρόληψη στα παιδιά είναι πιο σημαντική από αυτή της θεραπείας. Αποτελεί δικαίωμα του παιδιού που δεν πρέπει να στερείται. Ο Δήμος μας συνεχίζει εδώ και χρόνια να βρίσκεται πάντα σταθερά δίπλα στο πολίτη και οργανώνει-υλοποιεί προγράμματα που προάγουν τη δημόσια υγεία και θέτουν ταυτόχρονα τα θεμέλια για την προαγωγή αυτής.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.