«Άλιμος: εδώ ζούμε!» – Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Ισχυρή παρουσία πολιτών και εκπροσώπων των φορέων,την Κυριακή 04/02/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Παράταξης, «Άλιμος: εδώ ζούμε!»

Σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα, ο επικεφαλής της παράταξης Θάνος Ορφανός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δημότες, τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους λέγοντας:
Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε, δουλεύοντας από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ένα καλύτερο Άλιμο.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα σημερινά προβλήματα του Δήμου και τη στάση της Διοίκησης, αναφερόμενος:

-. Στην αυταρχικότητα της σημερινής Διοίκησης, κυρίως από πλευράς Δημάρχου, με δημιουργία προβλημάτων σε θέματα διαφάνειας, τα οποία δεν υπήρχαν ποτέ την προηγούμενη οκταετία.

-. Στις σωρηδόν αγορές έργων τέχνης, χωρίς κανέναν έλεγχο, για δημιουργία Πινακοθήκης (έργα τα οποία είναι δύσκολο να εκτιμηθούν)

-. Για καλοκαιρινές, Χριστουγεννιάτικες & αποκριάτικες φιέστες, που πιθανόν έχουν ξεφύγει σε σπατάλη.

-. Για πρωτοφανή εγκαίνια αποκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου των Τραχώνων, με το έργο στη μέση!

-. Στο ότι ο Δήμαρχος κράτησε στο συρτάρι του ένα χρόνο (χωρίς καν να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο) το θέμα χαρακτηρισμού του 1/3 του Δήμου μας σε αρχαιολογικό χώρο.

-. Ο Θάνος Ορφανός αναφέρθηκε αναλυτικότερα στο μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει αυτή τη στιγμή το Δήμο που είναι η προσπάθεια εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες, με ένα αντίτιμο που ξεκινάει από 1.000.000 και φτάνει στα 3.000.000 ευρώ, το οποίο όπως είπε σίγουρα στη συνέχεια θα ξεφύγει χωρίς να γνωρίζει κανείς που μπορεί να καταλήξει. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της προσπάθειας σίγουρα θα επιβαρύνει τους κατοίκους του Αλίμου.

-. Επισήμανε ότι, ενώ ο Δήμαρχος ευνοήθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση η οποία του έδωσε 200 συμβασιούχους για την καθαριότητα και το πράσινο (ενέργεια που επικροτούμε βέβαια καθώς είχε και τα λεφτά από το ταμείο που του αφήσαμε για να μπορεί να τους πληρώνει) δεν μπορεί στη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε τώρα, επειδή δεν προγραμμάτισε σωστά, να πάει κατευθείαν στους ιδιώτες.

-. Ενημέρωσε ότι η καθαριότητα των Παιδικών Σταθμών και του Πολιτιστικού Οργανισμού έχουν ήδη περάσει σε ιδιώτες με πλήρη αδιαφάνεια (ζητάμε, είπε, στοιχεία για έλεγχο και δεν μας δίνουν)

-. Δήλωσε ότι μια ΜΑΥΡΗ ημέρα για το Δήμο Αλίμου ήταν η πρωτοφανής κίνηση του Δημάρχου να καλέσει την αστυνομία για να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την εκχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες.

-. Αυτά, είπε ο Θάνος Ορφανός, συμβαίνουν το 2018 στον Άλιμο όπου εκκρεμούν και δυο δικαστικές αποφάσεις ( πρ. Δημοτικής Συμβούλου & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου)

Πριν τη κοπή της πίτας προσκάλεσε στο βήμα την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Άνω κάτω στο Καλαμάκι’’ κα Ελένη Μπελιά η οποία ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή χρονιά και με τη δική της ανάλυση επιβεβαίωσε τα παραπάνω επισημαίνοντας ότι:

Εμείς προσπαθούμε να βρούμε όλα αυτά που ενώνουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να προχωρήσουμε σε ένα δήμο που πραγματικά πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατία με διαφάνεια με σωστή διαχείριση των οικονομικών και όλα αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα στην πόλη μας.

Έφερε δε σαν παράδειγμα την λειτουργία του Πολιτιστικού Οργανισμού όπου όλα όσα έχουν σχέση με τον πολιτισμό στο Δήμο μας έχουν εκχωρηθεί σε ένα σύλλογο ο οποίος ποτέ δεν δίνει απολογισμό, είτε οικονομικό είτε ποιοτικό, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία καλούνται να ψηφίζουν σημαντικά ποσά για τις δράσεις του!

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θάνος Ορφανός υποσχέθηκε συνεχή ενημέρωση πολιτών και φορέων σε επόμενες συναντήσεις της παράταξης «Άλιμος: εδώ ζούμε!» στα σπίτια και στους συλλόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.