«Παραμυθούπολη Αλίμου 2017″- Πλημμύρισε με παιδικά χαμόγελα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Γέμισε από χαρούμενες φωνές και μελωδίες το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Παραμυθούπολης.

Από τις 11 το πρωί εκατοντάδες παιδιά μαζί με γονείς, παππούδες και γιαγιάδες επισκέφθηκαν τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι.

Ο Άγιος Βασίλης παρουσίασε τη μασκότ της Παραμυθούπολης, τον Ρούντολφ, ενώ συνεχώς στη σκηνή ανέβαιναν διαφορετικές μπάντες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που διασκέδαζαν με τα τραγούδια τους τον κόσμο. Ιδιαίτερο εορταστικό τόνο στην πρεμιέρα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού έδωσαν αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι  του Αλίμου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

Το πρώτο  σύνολο ήταν από τη μπαντίνα ή αλλιώς Μικρή Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου. Αποτελείται από μαθητές γυμνασίου που διδάσκονται κάποιο πνευστό μουσικό όργανο ή ευρωπαϊκά κρουστά ή ηλεκτρικά όργανα (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο). Τα περισσότερα παιδιά είναι αρχάρια αλλά είναι σημαντικό για αυτά να εντάσσονται από τα πρώτα τους κιόλας βήματα σε μουσικό σύνολο. Προοδεύουν πολύ πιο γρήγορα, γνωρίζουν νέο ρεπερτόριο και κυρίως μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν μουσικά και ψυχικά με τους συμμαθητές τους. Στο Λύκειο συνεχίζουν την πορεία τους στη Μεγάλη Φιλαρμονική του σχολείου, στη τζαζ μπαντ, στο σύνολο αυτοσχεδιασμού ή στη ροκ μπάντα. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κυρία Χρύσα Στρογγύλη.

Το Μουσικό Σχολείο μας έχει επιμεληθεί μια πολύ όμορφη συναυλία με χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο τραγούδια που θα ακούσουμε αμέσως τώρα από το σύνολο «Τζαζ και αυτοσχεδιασμός». Δημιουργήθηκε το 2016 με βασική επιδίωξη να φέρει τους μαθητές του σχολείου σε επαφή με τον αυτοσχεδιασμό. Φέτος μετά από μια δημιουργική περσινή χρονιά, συνεχίζουμε έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 21 μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου μας, ασχολούμαστε με τον αυτοσχεδιασμό (formal και ελεύθερο) ενώ το σύνολο αποτελείται από ένα κλασικό τζαζ κουαρτέτο ,έντεκα πνευστά και φωνές. Υπεύθυνος Καθηγητής του συνόλου είναι ο κύριος Δημήτρης Θεοχάρης.

ΤΟ «Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής» ή αλλιώς “MusicVirus”, το Rock Σύνολο του Μουσικού Σχολείου, δημιουργήθηκε το 2004 από τον καθηγητή Γιάννη Μαλαφή . Σκοπός του συνόλου αυτού είναι να προσεγγίσει μέσα από ένα παιδαγωγικά οργανωμένο τρόπο το ρεπερτόριο της σύγχρονης ελληνικής και  ξένης μουσικής που ανήκει στην έντεχνη, Pop και Rock μουσική σκηνή, μέσα από ένα ολιγάριθμο μουσικό σύνολο, καθώς επίσης και να συνεργάζεται με άλλα σύνολα του σχολείου όπως η JazzBand,η Ευρωπαϊκή Χορωδία κ.α., καλύπτοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο της Pop&Rock μουσικής σκηνής.

ΣΧΟΛΗ ΦΩΦΗΣ ΜΑΡΑΖΟΓΛΟΥ

Οι μπαλαρίνες της ομάδας Χοροδύναμης της Σχολής Χορού της Φώφης Μαράζογλου που έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς σήμερα ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με θέμα : «Χριστουγεννιάτικες κούκλες» που είναι εμπνευσμένο από το Χριστουγεννιάτικο μπαλέτο «Καρυοθραύστης». Τις Χριστουγεννιάτικες κούκλες ερμηνεύουν οι : Νεφέλη Μποζούρη, Όλγα Φερεντίνου, Κατερίνα Αλάσα, Στέλλα Ζάρα, Κατερίνα Σηφάκη, Στεφανία Καραγιάννη.

Η Φώφη Μαράζογλου είναι διπλωματούχος της Ανωτέρας Σχολής Χορού «ΣΟΝΙΑ ΜΟΡΙάΝΩΒΑ»και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της ΒΑΡΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (VAGANOVA). Με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη στον κλασσικό και κυρίως στον σύγχρονο χορό στις σχολές AMERICAN DANCE CENTER του ALVIN AILEY και στο MARTHA GRAHAM SCHOOL, έχει εκπαιδευτεί κι έχει χορέψει στην ομάδα χορού του JOFFREY BALLET.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕΤΖΙΝΗ

Η χορωδία 1ου κ 5ου Δημοτικού Αλίμου δημιουργήθηκε από την ένωση των παιδικών φωνών των δύο σχολείων, με τη στήριξη των αντίστοιχων συλλόγων γονέων και με πρωτοβουλία της μαέστρου τους Μαρίας Μεντζίνη. Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες συμμετοχές σε εκδηλώσεις και συναυλίες ενώ κάθε χρόνο ανεβάζει και από ένα μιούζικαλ ειδικά διασκευασμένο από τη μαέστρο. Η Μαρία Μεντζίνη  είναι και η ίδια απόφοιτος του 1ου δημοτικού, αλλά και του μουσικού σχολείου Αλίμου. Είναι μουσικολόγος, σοπράνο και έκτακτο μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διδάσκει φωνητική και διευθύνει χορωδίες παιδιών και ενηλίκων.Προηγούμενες δουλειές ήταν η Λιλιπούπολη, το Φρόζεν και το Lion King (Nτίσνεϊ) και φέτος ετοιμάζουν το Beauty and the beast από το οποίο και θα πάρουμε ένα μικρό δείγμα.Σήμερα θα ακούσουμε 2 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα μέρος από το Beauty and the Beast.

ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Η ομάδα Ενόργανης Ακροβατικής Γυμναστικής θα σας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Παραμυθούπολης οι μικρές αθλήτριες του συλλόγου. Προπονητές τους εκτός από την κυρία Τζελέπη είναι ο Βασίλης Κουτσάκης και η Ευαγγελία Παπαδοπούλου.

ΚΑΠΗ

Και όλοι αγαπάμε τη γιαγιά και τον παππού αλλά ιδιαίτερα εδώ στον Άλιμο αγαπάμε τα δραστήρια ΚΑΠΗ μας που έχουν έρθει εδώ με τη Χορωδία τους για να ομορφύνουν κι άλλο την ατμόσφαιρα!

ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ

ΤΑ Χριστούγεννα είναι μια γιορτή γεμάτη παράδοση, αγάπη και οικογενειακές στιγμές. Για το λόγο αυτό κοντά μας είναι ένας σύλλογος κατεξοχήν εκφραστής της παράδοσης. Μιλάμε φυσικά για τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Στησίχορος που εδώ και 28 χρόνια ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της χώρας μας καταγράφοντας παραδοσιακούς χορούς, ήθη και έθιμα του τόπου μας.  Με τη φροντίδα του προέδρου του Λευτέρη Κορναράκη, εξαίρετου δασκάλου και καθηγητή, της αντιπροέδρου και επίσης δασκάλας χορών Σταυρούλας Μακρή και του γενικού γραμματέα Γιάννη Βέργη, ο Στησίχορος μας κάνει περήφανους αλλά και μας διδάσκει τον πλούτο των ελληνικών εθίμων.

Ο δήμος Αλίμου έχει ετοιμάσει και για φέτος ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις, που τελειώνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τη συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου, στο «Κάρολος Κουν». (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

 

 

 

 

 

 

, σ

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.