Ηλιούπολη: Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τα θύματα στη Μάνδρα
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος Βασίλης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης και η πολυφωνική χορωδία Άγιος Αλέξανδρος, για την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στην Μάνδρα Αττικής και την ανακούφιση όσων έχουν την ανάγκη μας, σε αυτήν την δύσκολη ώρα.
Η ελληνική πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική, που δείγματά της ανιχνεύονται ακόμη και στο Βυζάντιο του 15ου αιώνα, διαγράφει την ιστορική της πορεία ανάμεσα στην Κρήτη, στα Επτάνησα και στα προηγμένα κέντρα του ελληνισμού της Δυτικής Ευρώπης, για να φτάσει τελικά στον κυρίως ελληνικό χώρο και να καθιερωθεί έχοντας λειτουργική αξία.
Στο πλαίσιο της θείας λειτουργίας θα ακουστούν έργα συνθετών όπως οι: Αλέξανδρος Κατακουζηνός, Θεμιστοκλής Πολυκράτης, Πλάτωνας Ρούγκας, Ιωάννης Σακελλαρίδης, Τάκης Γεωργίου.
Είσοδος Ελεύθερη • Προαιρετική Δωρεά
www.stalexanderchoir.gr

10 Δεκεμβρίου 2017 / 10.30’ (ώρα έναρξης)
Δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης,
Αγ. Κωνσταντίνου 10, 16346 Ηλιούπολη

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.